330
Κατεστραμμένο κτίριο στη βιομηχανική ζώνη της Alabuga, το πρωί της Τρίτης | Twitter

Ρωσία: Τραυματίες από επίθεση ουκρανικών drones σε εργοστάσια του Ταταρστάν

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2024, 10:35
Κατεστραμμένο κτίριο στη βιομηχανική ζώνη της Alabuga, το πρωί της Τρίτης
|Twitter

Ρωσία: Τραυματίες από επίθεση ουκρανικών drones σε εργοστάσια του Ταταρστάν

Protagon Team Protagon Team 2 Απριλίου 2024, 10:35

Επίθεση με drones είχε στόχο εργοστάσια στη Δημοκρατία του Ταταρστάν, περισσότερα από 1.200 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, προκαλώντας τον τραυματισμό τουλάχιστον 13 εργαζομένων, την Τρίτη.

«Επίθεση με drones εξαπολύθηκε σήμερα το πρωί εναντίον εργοστασίων του Ταταρστάν που βρίσκονται στις πόλεις Γελαμπούγκα και Νιζνεκάμσκ», επεσήμανε το γραφείο Τύπου του επικεφαλής της Δημοκρατίας του Ταταρστάν, Ρουστάμ Μινιχανόφ, σε ανακοίνωσή του στο Telegram.

Από την επίθεση «δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές», πρόσθετε η ανακοίνωση, εξηγώντας ότι δεν έχει διακοπεί η λειτουργία των εργοστασίων, χωρίς να διευκρινίζει ποια ακριβώς επλήγησαν.

«Στη Γελαμπούγκα δυστυχώς υπάρχουν τραυματίες», τόνισε η ίδια πηγή.

Πηγή στις υπηρεσίες Πληροφοριών της Ουκρανίας δήλωσε στο Reuters ότι η υπηρεσία κατασκοπείας του στρατού της χώρας προκάλεσε «σημαντικές ζημιές» σε στρατιωτικό στόχο στο Ταταρστάν.

Μια πηγή του ουκρανικού αμυντικού τομέα είπε στο AFP ότι στόχος ήταν ένα εργοστάσιο συναρμολόγησης μη επανδρωμένων αεροσκαφών Shahed και ότι προκλήθηκαν «σημαντικές ζημιές» από την επίθεση.

Το 2006 δημιουργήθηκε η ειδική οικονομική ζώνη Alabuga, όπου υπάρχουν δεκάδες εργοστάσια και εταιρείες, που ειδικεύονται κυρίως στην παραγωγή χημικών προϊόντων, στην επεξεργασία μετάλλων και στις μηχανικές κατασκευές, και η οποία βρίσκεται μερικά χιλιόμετρα από την πόλη Γελαμπούγκα.

Η εφημερίδα Washington Post είχε γράψει πέρυσι ότι η Ρωσία παράγει μαζικά drones σε εργοστάσιο στην περιοχή.

Δύο drones έπληξαν κοιτώνα εργαζομένων τα ξημερώματα προκαλώντας τον τραυματισμό δύο ανθρώπων, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της ειδικής οικονομικής ζώνης.

Το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο την υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, μετέδωσε ότι οι τραυματίες είναι έξι.

Παράλληλα, ένα drone εξουδετερώθηκε την ώρα που ετοιμαζόταν να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του διυλιστηρίου Taneco της πετρελαϊκής εταιρείας Tatneft, στην πόλη Νιζνεκάμσκ, στη Δημοκρατία του Ταταρστάν στη Ρωσία, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον δήμαρχο της πόλης.

Σύμφωνα με αυτόν, δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές.

Στο διυλιστήριο ξέσπασε πυρκαγιά η οποία κατασβέστηκε σε 20 λεπτά, πρόσθεσε το πρακτορείο εξηγώντας ότι δεν έχει διακοπεί η παραγωγή.

Εικόνες από το σημείο δείχνουν ότι το drone έπληξε τη βασική μονάδα διύλισης CDU-7.

Το διυλιστήριο Taneco είναι ένα από τα μεγαλύτερα και νεότερα της Ρωσίας. Η ικανότητα παραγωγής του κυμαίνεται στα 360.000 βαρέλια ημερησίως.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...