149
Πυροσβέστες διακρίνονται στον τόπο του ατυχήματος μετά από την έκρηξη | Russian Emergencies Ministry/Handout via REUTERS

Ρωσία: Τουλάχιστον 35 νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε πρατήριο καυσίμων

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2023, 12:43
Πυροσβέστες διακρίνονται στον τόπο του ατυχήματος μετά από την έκρηξη
|Russian Emergencies Ministry/Handout via REUTERS

Ρωσία: Τουλάχιστον 35 νεκροί εξαιτίας έκρηξης σε πρατήριο καυσίμων

Protagon Team Protagon Team 15 Αυγούστου 2023, 12:43

Τουλάχιστον 35 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας έκρηξης και πυρκαγιάς σε πρατήριο καυσίμων στην περιφέρεια Νταγκεστάν της Ρωσίας, στον Καύκασο, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότηα την Τρίτη το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων.

«Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε σε 35», γνωστοποίησε το υπουργείο, που έκανε επίσης λόγο για δεκάδες τραυματίες.

Μερικά λεπτά νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει ότι 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 80 τραυματίστηκαν. «Σύμφωνα με στοιχεία του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας, 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην έκρηξη σε πρατήριο καυσίμων στη Μαχατσκαλά. Τριάντα τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση.

Οι αιτίες της έκρηξης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές αλλά τα δυστυχήματα και οι πυρκαγιές αυτού του είδους είναι κάτι συνηθισμένο στη Ρωσική Ομοσπονδία, παρατήρησε στο σχετικό τηλεγράφημά του το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Συχνά οφείλονται σε παραβιάσεις των κανόνων ασφαλείας ή στην κακή κατάσταση των εγκαταστάσεων.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...