361
H Κριστίνα Κορμπούτσι έπιασε δουλειά... | twitter

Ρώμη: Για πρώτη φορά μια γυναίκα τροχονόμος πάνω σε εξέδρα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2021, 12:07
H Κριστίνα Κορμπούτσι έπιασε δουλειά...
|twitter

Ρώμη: Για πρώτη φορά μια γυναίκα τροχονόμος πάνω σε εξέδρα

Protagon Team Protagon Team 27 Μαρτίου 2021, 12:07

Για δεκαετίες ολόκληρες αποτελούσε ένα σήμα κατατεθέν για την ιταλική πρωτεύουσα. Ο λόγος για τους τροχονόμους που ρύθμιζαν την κυκλοφορία στεκόμενοι πάνω σε εξέδρες.

Πριν από λίγες ημέρες λοιπόν, οι κάτοικοι της Ρώμης υποδέχθηκαν με χαρά την επιστροφή του παραδοσιακού τροχονόμου που ρυθμίζει την κυκλοφορία των οχημάτων στην Πιάτσα Βενέτσια, πάνω σε εξέδρα. Σε αυτή, μάλιστα, είδαν για πρώτη φορά μια γυναίκα, την Κριστίνα Κορμπούτσι.

«Πιστεύω ότι είναι φανταστικό, καιρός ήταν», δήλωσε η Τζουλιάνα Κατσαρόλι, μια ντόπια ηλικιωμένη, καθώς παρακολουθούσε τους τροχονόμους να αλλάζουν βάρδια την Πέμπτη σύμφωνα με τον Guardian. «Ελπίζω να αμείβεται καλά», συμπλήρωσε και χαρακτήρισε την επιστροφή των τροχονόμων στην Πιάτσα Βενέτσια «μια υπενθύμιση όμορφων εποχών».

Η εξέδρα έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στα τέλη της δεκαετίας του ‘20, προκειμένου οι τροχονόμοι να είναι πιο ορατοί την ώρα που ρυθμίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων, που έρχονται από τρεις κατευθύνσεις σε αυτή τη χαοτική πλατεία.

Εκείνη την εποχή η βάση ήταν από ξύλο και οι τροχονόμοι τη μετέφεραν στην πλατεία την ώρα που ξεκινούσε η βάρδιά τους. Σήμερα, αναδύεται από το πλακόστρωτο και βυθίζεται πάλι σε αυτό, με το πάτημα ενός διακόπτη.

Το τελευταίο διάστημα, περίπου ένα χρόνο, δεν χρησιμοποιούνταν, καθώς γίνονταν οδικά έργα στην περιοχή. Οι τροχονόμοι έγιναν διάσημοι από την ταινία του ‘60 «Il Vigile», με πρωταγωνιστή τον Αλμπέρτο Σόρντι, ο οποίος προκαλούσε χάος με τα μπερδεμένα σήματα που έκανε. Επίσης, το βάθρο έκανε «εμφάνιση» και σε μία σκηνή της ταινίας του Γούντι Άλεν «Στη Ρώμη με αγάπη».

Σήμερα 6-7 τροχονόμοι εναλλάσσονται στο βάθρο στις βάρδιές τους. «Εκεί πάνω νιώθεις σαν να είσαι στο κέντρο του κέντρου της Ρώμης», δήλωσε η 43χρονη Κορμπούτσι στην Il Messaggero και πρόσθεσε ότι «αυτό είναι το πραγματικά έξυπνο φανάρι».

Για να αναλάβουν βάρδια στο σημείο, οι τροχονόμοι παρακολουθούν μαθήματα από τον «μαέστρο» Φάμπιο Γκρίλο, ο οποίος κάνει αυτή τη δουλειά εκεί από το 2004. «Είναι μια υπέροχη δουλειά. Είσαι στο μέσο αυτής της φανταστικής πλατείας, που αποτελεί σταυροδρόμι για Ρωμαίους, τουρίστες, τους πάντες. Βλέπεις τα πάντα», δήλωσε ο ίδιος.

Αν και η κίνηση των οχημάτων είναι περιορισμένη, λόγω των περιορισμών για τον κορονοϊό στην Ιταλία, ο Γκρίλο δήλωσε χαρούμενος που είναι πάλι στο πόστο του. «Είναι σαν να επέστρεψε κάποιο είδος κανονικότητας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...