276
Οι διαδηλωτές έκαψαν αυτοκίνητα και συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς | Killian Lindenburg/ EPA

Ρότερνταμ: Βίαια επεισόδια σε διαμαρτυρία κατά των μέτρων για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2021, 11:46
Οι διαδηλωτές έκαψαν αυτοκίνητα και συγκρούστηκαν με τους αστυνομικούς
|Killian Lindenburg/ EPA

Ρότερνταμ: Βίαια επεισόδια σε διαμαρτυρία κατά των μέτρων για τον κορονοϊό

Protagon Team Protagon Team 20 Νοεμβρίου 2021, 11:46

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας την Παρασκευή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων για τον κορονοϊό, κατά τα οποία σημειώθηκαν ακόμη και πυροβολισμοί από αστυνομικούς.

Οι συγκεντρωμένοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα, έβαλαν φωτιές και πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς, που απάντησαν με πυροβολισμούς και ρίψεις νερού. «Δεκάδες συλλήψεις έχουν γίνει, αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες. Περίπου επτά άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών», ανακοίνωσε η αστυνομία σύμφωνα με τον Guardian.

«Ρίξαμε προειδοποιητικά πυρά και υπήρχαν και απευθείας πυροβολισμοί γιατί η κατάσταση ήταν επικίνδυνη», δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Πατρίσια Βέσελς.

Ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, Αχμέντ Αμπουταλέμπ, έκανε λόγο για «όργιο βίας». «Αστυνομικοί ένιωσαν την ανάγκη να τραβήξουν όπλο στο τέλος, για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους», δήλωσε. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, μέλη συμμοριών και χούλιγκαν μετείχαν στα επεισόδια.

Στα social media κυκλοφόρησαν φωτογραφίες ανθρώπου που, σύμφωνα με αναρτήσεις, πυροβολήθηκε από την αστυνομία, η οποία ανέφερε ότι έχει δει το υλικό, αλλά δεν γνωρίζει ακόμη πώς τραυματίστηκε ο άνδρας.

Πολλές εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα σχέδια της κυβέρνησης να περιορίσει την είσοδο στους κλειστούς χώρους μόνο για όσους διαθέτουν «υγειονομικό διαβατήριο», το οποίο δείχνει αν έχουν εμβολιαστεί ή αν έχουν αναρρώσει από την Covid-19. Αυτό το πάσο είναι επίσης διαθέσιμο επί του παρόντος και για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, όμως έχουν υποβληθεί σε τεστ και έχει βγει αρνητικό.

Η Ολλανδία επέβαλε μερικό lockdown το περασμένο Σαββατοκύριακο, για διάστημα τριών εβδομάδων, με στόχο να ανακοπεί η εξάπλωση του κορoνοϊού. Οι μολύνσεις που καταγράφονται καθημερινά παραμένουν όμως στο υψηλότερο επίπεδό τους από την αρχή της πανδημίας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...