318
Πυροσβεστικά οχήματα επιχειρούν στην Αττάλεια | REUTERS/Kaan Soyturk

Πυρκαγιές στην Τουρκία: Απομακρύνθηκαν οι τουρίστες από τα θέρετρα

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2021, 12:55
Πυροσβεστικά οχήματα επιχειρούν στην Αττάλεια
|REUTERS/Kaan Soyturk

Πυρκαγιές στην Τουρκία: Απομακρύνθηκαν οι τουρίστες από τα θέρετρα

Protagon Team Protagon Team 31 Ιουλίου 2021, 12:55

Χιλιάδες τουρίστες έχουν απομακρυνθεί από τα δημοφιλή τουριστικά θέρετρα στα τουρκικά παράλια, εξαιτίας των πυρκαγιών που μαίνονται και οι οποίες παρουσιάζουν θερμικό φορτίο τετραπλάσιο σε σύγκριση με κάθε άλλο στο παρελθόν.

Σύμφωνα με τον επιστήμονα του «Κοπέρνικου», Μαρκ Πάριγκτον, οι τιμές των πυρκαγιών έχουν υπερβεί κάθε καταγραφή των τελευταίων 19 ετών, ενώ ο καπνός έχει φτάσει έως και την Κύπρο.

Για την απομάκρυνση των τουριστών στην γειτονική χώρα χρησιμοποιούνται πλοία και πλοιάρια, καθώς, σύμφωνα με τον Guardian, κρίθηκε επικίνδυνη η εκκένωση των τουριστικών θερέτρων στην Αττάλεια και τα Μούγλα από ξηράς, διότι οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά στα ξενοδοχεία.


Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση έχει βρεθεί στο επίκεντρο σφοδρών επικρίσεων για την αντιμετώπιση της κατάστασης, με τις φλόγες να αφήνουν πίσω τους τέσσερις νεκρούς και μεγάλες ζημιές σε δεκάδες χωριά και κάποια ξενοδοχεία, σε 17 επαρχίες, στην καρδιά, μάλιστα, της τουριστικής σεζόν.

Πυκνοί καπνοί στον ουρανό της Μαρμαρίδας

Χαρακτηριστικό της οργής κατά της κυβέρνησης Ερντογάν είναι το βίντεο που κυκλοφόρησε ευρέως από χθες στα social media, με τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να γίνεται αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών από πολίτες κατά την επίσκεψή του στην Αττάλεια, με τους συγκεντρωμένους να ρωτούν επίμονα τον ΥΠΕΞ της γειτονικής χώρας γιατί δεν υπήρξε επαρκής υποστήριξη από αέρος, στις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Μάλιστα, κάποιοι εκ των συγκεντρωμένων πέταξαν νερό εναντίον του Τσαβούσογλου, πριν ο ίδιος αποχωρήσει από το σημείο.

Πάντως, από την πλευρά του, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διέταξε χθες έρευνα για… δολιοφθορά, βλέποντας «δάκτυλο» του κουρδικού αυτονομιστικού αντάρτικου του PKK και μιλώντας για «προδοτική ενέργεια».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...