400
O street artist Μπάνκσι έχει αποτυπώσει το τι συμβαίνει στο Παρίσι - με τον δικό του τρόπο. Αλλά η πραγματικότητα για τους κατοίκους δεν κρύβει κανέναν ρομαντισμό... | twitter

Politico: Οι αρουραίοι στο Παρίσι… «ροκανίζουν» την καρέκλα της δημάρχου

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2018, 22:42
O street artist Μπάνκσι έχει αποτυπώσει το τι συμβαίνει στο Παρίσι - με τον δικό του τρόπο. Αλλά η πραγματικότητα για τους κατοίκους δεν κρύβει κανέναν ρομαντισμό...
|twitter

Politico: Οι αρουραίοι στο Παρίσι… «ροκανίζουν» την καρέκλα της δημάρχου

Protagon Team Protagon Team 1 Οκτωβρίου 2018, 22:42

Εδώ και αιώνες οι αρουραίοι αποτελούσαν μέρος της παριζιάνικης λογοτεχνίας και γενικότερα της Τέχνης: αρκεί να θυμηθεί κάποιος τους «Αθλιους» του Βίκτωρος Ουγκώ και, προσφάτως, τον γλυκύτατο Ρεμί, τον αρουραίο-σεφ της ταινίας «Ratatouille» της Pixar. Το 1901 η παρουσία τους στους δρόμους του Παρισιού ώθησε τις Αρχές στην προκήρυξη διαγωνισμού για τις τεχνικές εξόντωσής τους. Μάλιστα, είχαν συνδεθεί με την εξάπλωση τους βουβωνικής πανώλης που είχε θερίσει περισσότερο από το 1/3 του πληθυσμού της γαλλικής πρωτεύουσας κατά τον Μεσαίωνα.

Σήμερα οι αρουραίοι… επέστρεψαν δριμύτεροι, σύμφωνα με το Politico. Και για αυτό κατηγορείται η δήμαρχος του Παρισιού, Αν Ινταλγκό. Αντίπαλοι της σοσιαλίστριας δημάρχου χρησιμοποιούν την ενόχληση από τους αρουραίους -που λένε ότι είναι ανεξέλεγκτοι- για να επικρίνουν τους χειρισμούς της στα θέματα δημόσιας υγιεινής, ενόψει μάλιστα και των εκλογών του 2020.

Μία σειρά από viral βίντεο δείχνουν τρωκτικά να έχουν κατακλύσει κήπους και σκουπιδοτενεκέδες κατά μήκος του Σηκουάνα. Οι πολίτες διαμαρτύρονται για τα σουλατσαρίσματά τους στα πάρκα τη νύχτα, αλλά και τους ήχους που κάνουν περνώντας μέσα από τους θάμνους την ημέρα.

Το 2016 οι New York Times είχαν αναφέρει ότι το Παρίσι βρίσκεται αντιμέτωπο με τη χειρότερη κρίση με αρουραίους, εδώ και δεκαετίες, με τοπικούς αξιωματούχους να θεωρούν ότι οι πληθυσμοί των αρουραίων είχαν αυξηθεί, ωθώντας τη δημοτική αρχή να επενδύσει 1,5 δισ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2017 για να αναχαιτίσουν την εξάπλωσή τους.

«Φοβάμαι να βγω έξω τη νύχτα χωρίς τον σκύλο μου», ανέφερε μία γυναίκα που ζει στο 17ο διαμέρισμα του Παρισιού, σε μία από τις γειτονιές που έχουν κάνει αποικία οι αρουραίοι. «Εάν δεν λυθεί το πρόβλημα θα συνεχίσουμε να έχουμε εισβολές», προειδοποίησε ένας Παριζιάνος που εργάζεται εδώ και 22 χρόνια ως θυρωρός στην ίδια συνοικία.

Όπως ανέφερε, το 2018 θα χαρακτηριστεί ως η χρονιά με τη μεγαλύτερη παρουσία αρουραίων, σημειώνοντας ότι πλέον έχει γίνει ρουτίνα να πετά τουλάχιστον πέντε πτώματα ποντικών κάθε εβδομάδα. «Οι κάτοικοι που μένουν στα ισόγεια έχουν βάλει σύρμα στα παράθυρά τους για να αποφεύγουν τα ποντίκια», συμπλήρωσε ο ίδιος.

«Τι θα πιστέψουν οι άνθρωποι για μας όταν το Παρίσι φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024;» αναρωτιέται άλλος κάτοικος της περιοχής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Politico.

Το μόνο βέβαιο, είναι ένα εξαιρετικά ανησυχητικό στοιχείο: οι αρουραίοι γεννούν 6-8 φορές τον χρόνο από 4 έως 6 μικρά, γεγονός που μεταφράζεται σε 2.832 νέους απογόνους τον χρόνο.

Η δήμαρχος της πόλης του Φωτός, Αν Ινταλγκό, πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει τα τρωκτικά, τα οποία φθείρουν την εικόνα της.
Και, βασικά, «ροκανίζουν» την καρέκλα της…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...