320
Ο Μπιτμέζ κείτεται στο πάτωμα μετά την καρδιακή προσβολή που υπέστη, πίσω από το βήμα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης | YouTube

Πέθανε ο τούρκος βουλευτής που υπέστη ανακοπή στο βήμα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2023, 14:13
Ο Μπιτμέζ κείτεται στο πάτωμα μετά την καρδιακή προσβολή που υπέστη, πίσω από το βήμα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης
|YouTube

Πέθανε ο τούρκος βουλευτής που υπέστη ανακοπή στο βήμα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης

Protagon Team Protagon Team 15 Δεκεμβρίου 2023, 14:13

Η καρδιά του Χασάν Μπιτμέζ, του τούρκου βουλευτή του Κόμματος της Ευτυχίας, Χασάν Μπιτμέζ, που υπέστη ανακοπή και κατέρρευσε στο βήμα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης ενώ κατακεραύνωνε το Ισραήλ για όσα κάνει στη Γάζα, δεν άντεξε τελικά, με αποτελεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή σε ηλικία 53 ετών.

Ο Μπιτμέζ, που πρόλαβε να υποσχεθεί στην τελευταία -όπως αποδείχθηκε- ομιλία του ότι «το Ισραήλ δεν θα γλιτώσει την οργή του Αλλάχ», κατέληξε σε θάλαμο του νοσοκομείου της Αγκυρας όπου είχε μεταφερθεί και νοσηλευόταν μετά το καρδιακό επεισόδιο.

Τον θάνατό του ανακοίνωσε επισήμως την Πέμπτη (βίντεο κάτω)  ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κότσα.

Viral εν τω μεταξύ έγινε το βιτριολικό σχόλιο  -και μάλιστα στην τουρκική γλώσσα- με αφορμή την κατάρρευση του τούρκου βουλευτή, από τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή Δημόσιας Διπλωματίας του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, Εμάνουελ Ναχσόν.

«Το να μισείς το Ισραήλ», έγραψε σε ανάρτησή του (δείτε τη κάτω), «είναι σαν τα τσιγάρα: εξαιρετικά εθιστικό, αλλά πολύ κακό για την υγεία σου».

 

Ο Μπιτμέζ ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Al Azhar του Καΐρου, ο θανών ήταν πρόεδρος του Κέντρου Έρευνας για την Ισλαμική Ένωση και είχε εργαστεί στο παρελθόν για ισλαμικές μη κυβερνητικές οργανώσεις

Πριν καταρρεύσει στη βήμα της τουρκικής εθνοσυνέλευσης επέκρινε ο κυβερνών κόμμα ΑΚΡ του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν για τις συνεχιζόμενες εμπορικές συναλλαγές της Τουρκίας με το Ισραήλ παρά τον πόλεμο στη Γάζα και παρά την έντονη κριτική της κυβέρνησης στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ.

«Επιτρέπετε στα πλοία να πηγαίνουν στο Ισραήλ και το αποκαλείτε ξεδιάντροπα εμπόριο… Είστε συνεργός του Ισραήλ», κατήγγειλε, αναρτώντας και ένα πανό που έγραφε: «Δολοφόνος του Ισραήλ, συνεργάτης του ΑΚΡ».

«Εχετε το αίμα των Παλαιστινίων στα χέρια σας, είστε συνεργάτες. Συμβάλλετε σε κάθε βόμβα που ρίχνει το Ισραήλ στη Γάζα», είπε Χασάν Μπιτμέζ στους βουλευτές του κόμματος του Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του υπουργείου Εξωτερικών για το 2024.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...