395
Ο Ντανιέλ Χαγκάρι μιλά στο Channel 13 News, την Τετάρτη | Twitter

«Παραδοχή» IDF: Δεν μπορούμε να εξαλείψουμε τη Χαμάς

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2024, 11:22
Ο Ντανιέλ Χαγκάρι μιλά στο Channel 13 News, την Τετάρτη
|Twitter

«Παραδοχή» IDF: Δεν μπορούμε να εξαλείψουμε τη Χαμάς

Protagon Team Protagon Team 20 Ιουνίου 2024, 11:22

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF), ο αρχιπλοίαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, είπε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης στο ισραηλινό Channel 13 News, ότι η Χαμάς «δεν μπορεί να εξαλειφθεί» και ότι ο μόνος τρόπος να απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι που εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα, είναι μέσω συμφωνίας ανταλλαγής αιχμαλώτων.

Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς που κορυφαίος ισραηλινός αξιωματούχος εκφράζει δημοσίως την άποψη ότι η παλαιστινιακή τρομοκρατική οργάνωση «δεν μπορεί να εξαλειφθεί», αμφισβητώντας έναν από τους διακηρυγμένους στόχους του πολέμου, όπως τους όρισε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Η Χαμάς είναι ιδεολογία, η Χαμάς είναι πολιτικό κόμμα. Είναι ριζωμένη στις καρδιές ανθρώπων. Οποιος νομίζει ότι μπορούμε να εξαλείψουμε τη Χαμάς, πλανάται», είπε ο εκπρόσωπος των IDF στη συνέντευξη.

«Η Χαμάς είναι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, δρα πάρα πολλά χρόνια», πρόσθεσε.

Ο Χαγκάρι υποστήριξε ότι ο μόνος τρόπος για να αποδυναμωθεί η Χαμάς, είναι να υπάρξει νέα ηγεσία στη Λωρίδα της Γάζας. «Εάν δεν φέρουμε κάτι διαφορετικό στη Γάζα, εντέλει θα μείνουμε με τη Χαμάς», προειδοποίησε.

Ο Χαγκάρι παραδέχτηκε πως είναι «αδύνατον» να απελευθερωθούν με στρατιωτικές επιχειρήσεις όλοι οι όμηροι που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, εκφράζοντας την άποψη ότι πρέπει να εφαρμοστεί σχέδιο ανταλλαγής αιχμαλώτων, σχόλιο που σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz αντανακλά το χάσμα ανάμεσα το χάσμα ανάμεσα στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία.

Aμεση ήταν η αντίδραση από το γραφείο του Νετανιάχου, που εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει ότι η εξάλειψη της Χαμάς είναι στόχος καθορισμένος από το υπουργικό συμβούλιο και ότι ο ισραηλινός στρατός παραμένει προσηλωμένος σε αυτόν.

Σε διευκρινιστική ανάρτηση των IDF στο Telegram, υπογραμμίζεται πως ο Χαγκάρι αναφέρθηκε στη Χαμάς ως ιδεολογία και η δήλωσή του δεν πρέπει να παρερμηνευτεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...