338
|

Πάλι με χρόνια με καιρούς

Avatar Νίκος Κακαρίκας 4 Οκτωβρίου 2014, 00:30

Πάλι με χρόνια με καιρούς

Avatar Νίκος Κακαρίκας 4 Οκτωβρίου 2014, 00:30

Η συζήτηση που είχα στο Internet με τον άγνωστο υποστηρικτή του Islamic State ήταν ιδιαίτερα διαφωτιστική. Ο πόλεμος που ξεκίνησε είναι ιερός γιατί το Χαλιφάτο έχει προβλεφθεί από τις προφητείες. Αυτή ήταν και η βάση των περισσότερων επιχειρημάτων του. Κάθε τόσο μου πετούσε αποσπάσματα από το Κοράνι ή από διάφορα χαντίθ. Η προφητεία τάδε, η προφητεία δείνα και η συζήτηση συνεχίζονταν στο ίδιο μοτίβο.

Κάποια στιγμή έγραψα πως αν θέλουν Χαλιφάτο και σαρία έχουν κάθε δικαίωμα να το κάνουν στην περιοχή τους. Δεν έχουν δικαίωμα όμως να προπαγανδίζουν πως το Χαλιφάτο πρέπει να εξαπλωθεί μέχρι την Κωνσταντινούπολη ή και τη Ρώμη. Δεν είναι προπαγάνδα, μου απάντησε έντονα, το λένε οι προφητείες! Τότε ανταπάντησα πως Ορθόδοξοι κληρικοί και πιστοί στην Ελλάδα πιστεύουν σε διάφορες προφητείες. Μια από αυτές είναι πως κάποτε η Κωνσταντινούπολη θα γίνει και πάλι ελληνική και πως θα ξε-μαρμαρώσει ένας Βασιλιάς ο οποίος -προς το παρόν- «κοιμάται» στα έγκατα της Γης.

-Αυτά είναι βλακείες, μου απάντησε!
"Μήπως είναι ίδιες βλακείες με τις δικές σας προφητείες;", του έγραψα και τότε έγινε έξαλλος.
-Είσαι άθεος και κομμουνιστής γι' αυτό τα λες αυτά!

Του έγραψα πως τα ίδια ακριβώς μου λένε φανατικοί ορθόδοξοι χριστιανοί, πως είμαι άθεος και κομμουνιστής! Πως μιλάει ακριβώς όπως οι σούπερ φανατικοί οποιουδήποτε δόγματος, ο οποίοι διακηρύττουν το μίσος και τον φονταμενταλισμό. Πως δεν είμαι άθεος ούτε κομμουνιστής επειδή δεν πιστεύω στους πολέμους εις το όνομα οποιουδήποτε Θεού ή σε προφητείες.

Ο άγνωστος συνομιλητής, στο τέλος, με συμβούλευσε να είμαι προσεκτικότερος στο τι γράφω γιατί κατά τη διάρκεια της συζήτησής μας προσέβαλλα βάναυσα και τους Χριστιανούς και τους Μουσουλμάνους με τον τρόπο που αμφισβητώ την πίστη τους. Απελπισμένος, του απάντησα πως αν αυτή η πίστη εμπεριέχει πόλεμο, θάνατο και μίσος δεν θέλω να έχω καμία σχέση μαζί της. Θα καταλάβεις το λάθος σου όταν θα είναι πολύ αργά, ήταν η τελευταία του απάντηση.

Με απογοήτευση αρχίζω να πιστεύω πως πάλι με χρόνια με καιρούς, πάλι θα σφαχτούμε! Όχι επειδή το προέβλεψαν οι διάφορες προφητείες, αλλά επειδή κάποιοι θα συνεχίσουν να προπαγανδίζουν -σε όλους τους τόνους- το θρησκευτικό μίσος.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News