240
Η πριγκίπισσα της Ολλανδίας, Αμαλία | Koen van Weel/ EPA

Ολλανδία: Η πριγκίπισσα Αμαλία απαρνήθηκε επίδομα 1,6 εκατομμυρίων ευρώ

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2021, 12:54
Η πριγκίπισσα της Ολλανδίας, Αμαλία
|Koen van Weel/ EPA

Ολλανδία: Η πριγκίπισσα Αμαλία απαρνήθηκε επίδομα 1,6 εκατομμυρίων ευρώ

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2021, 12:54

Πριγκιπικό «όχι» στη διεκδίκηση 1,6 εκατομμυρίων ευρώ είπε η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, Αμαλία.

Το ποσό αυτό δικαιούται η πριγκίπισσα Αμαλία βάσει νόμου ενώ το επίδομα θα της δινόταν μόλις έκλεινε τα 18 της χρόνια, δηλαδή τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

ADVERTISING

Η πριγκίπισσα, η οποία ολοκλήρωσε με τιμές το σχολείο της, έστειλε μια χειρόγραφη επιστολή στον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, τον οποίο ενημέρωσε για την απόφασή της την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, αναφέροντας ότι «ο ρόλος της ως κληρονόμος του θρόνου δεν έχει υψηλό κόστος».

Ακόμα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα dutchnews, ανέφερε ότι σκόπευε να επιστρέψει το ποσό των 300.000 ευρώ που έλαβε για την περίοδο που θα πραγματοποιούσε τις σπουδές της.

Όπως σημείωσε, η αποδοχή του επιδόματος θα την έκανε να αισθανθεί «άβολα» εφ’ όσον ως αντάλλαγμα δεν είχε να προσφέρει πολλά, συμπληρώνοντας ότι οι συμμαθητές της αντιμετωπίζουν πολύ περισσότερες δυσκολίες, ιδίως τη συγκεκριμένη περίοδο με την πανδημία.

H χειρόγραφη επιστολή που έστειλε η Αμαλία στον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό οργανισμό NOS, αυτή είναι η πρώτη φορά που ένα μέλος της βασιλικής οικογένειας επέστρεψε χρήματα που δικαιούται από το νόμο.

Η ολλανδική βασιλική οικογένεια θεωρείται η πιο ακριβή στην Ευρώπη καθώς κοστίζει στον φορολογούμενο πολίτη περίπου 40 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, εξαιρουμένης της ασφάλειας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...