309
|

Οι ευλογημένες ψείρες

Avatar Νίκος Κακαρίκας 27 Αυγούστου 2013, 00:28

Οι ευλογημένες ψείρες

Avatar Νίκος Κακαρίκας 27 Αυγούστου 2013, 00:28

Ο φανατισμός, σε όλα τα επίπεδα, οδηγεί σε ακρότητες. Ακρότητες, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις προκαλούν τραγωδίες, όπως η χρήση των χημικών όπλων στη Συρία.

Άλλες φορές όμως προκαλούν θυμηδία, ίσως και γέλια.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι θρησκευτικοί ηγέτες των «άγιων μαχητών», οι οποίοι μάχονται εναντίον του καθεστώτος Ασάντ στη Συρία, εξέδωσαν φετφά (γνωμοδότηση) σύμφωνα με την οποία οι μουτζαχεντίν του Free Syrian Army δεν θα πρέπει είτε να κόψουν τα γένια τους για να διώξουν τις ψείρες, είτε να σκοτώσουν τις «πιστές» ψείρες που έχουν μαζευτεί στα «ευλογημένα» γένια τους. Όσοι μάλιστα αγνοήσουν τη διαταγή θα τιμωρούνται με 50 βουρδουλιές βάσει της Σαρίας και θα περνούν από θρησκευτικό δικαστήριο!

Αν και μια τέτοια γνωμοδότηση έρχεται σε αντίθεση με τις διδαχές του Ισλάμ, σύμφωνα με το οποίο οι Μουσουλμάνοι πρέπει να πλένονται πέντε φορές την ημέρα πριν από τις προσευχές, όπως και πριν διαβάσουν Κοράνι, ωστόσο οι θρησκευτικοί ηγέτες στην πόλη του Χαλεπίου βρήκαν την κατάλληλη θεολογική δικαιολογία.

Όπως αναφέρεται στη φετφά «οι ευλογημένες ψείρες εμφανίστηκαν στα μακριά γένια των μαχητών αφού αυτοί δεν κάνουν μπάνιο εξαιτίας της έλλειψης νερού από τότε που ξεκίνησαν την Jihad (ιερό πόλεμο). Αυτό κάνει τα γένια τους πυκνά και υγρά γεγονός που τα μετατρέπει, σύμφωνα με την επιθυμία του Θεού, σε φυσικό περιβάλλον για τις ψείρες».

Δίνουν μάλιστα τη δική τους αισθητική οδηγία για το θέμα προτείνοντάς τους να βάψουν τα γένια τους με χένα, όπως έκανε και ο Προφήτης Muhammad σύμφωνα με τους σιίτες κληρικούς στο Χαλέπι. Κάτι τέτοιο όχι μόνο «θα μειώσει τη φαγούρα που προκαλούν οι ψείρες, αλλά θα διατηρήσουν την ύπαρξή τους στα ευλογημένα γένια των μαχητών, οι οποίες δεν θα εμφανίζονταν αν δεν ήταν πιστές στον Θεό των μουσουλμάνων».

Είμαι πολύ περίεργος αν οι μουτζαχεντίν αρχίζουν και εμφανίζουν διάφορες ασθένειες όπως η ψώρα και χολέρα τι είδους φετφά θα βγάλουν για να δικαιολογήσουν τα ακάρεα και το βακτήριο (Vibrio cholerae) της χολέρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News