622
Το 1996 ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ αγόρασε ένα κτήμα για τα άλογά του στη Γιούτα και το ονόμασε «Horse Whisperer Ranch» | Windermere Real Estate/Luxury Portfolio International

Ο Ρέντφορντ πουλάει το ράντσο του στη Γιούτα

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2021, 19:42
Το 1996 ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ αγόρασε ένα κτήμα για τα άλογά του στη Γιούτα και το ονόμασε «Horse Whisperer Ranch»
|Windermere Real Estate/Luxury Portfolio International

Ο Ρέντφορντ πουλάει το ράντσο του στη Γιούτα

Protagon Team Protagon Team 4 Ιουλίου 2021, 19:42

Ο Ρόμπερτ Ρέντφορντ πουλάει το ράντσο του, που βρίσκεται κοντά στο ορεινό θέρετρο Σάντανς στη Γιούτα, έναντι 4,9 εκατ. δολαρίων. Το 1969 ο σταρ αγόρασε μια έκταση περίπου 7.500 στρεμμάτων, που σήμερα ονομάζεται Σάντανς, οραματιζόμενος τη δημιουργία μιας κοινότητας αφιερωμένης στην ισορροπία της τέχνης και της φύσης. Και το 1996, πριν από τα γυρίσματα του υποψήφιου για Οσκαρ «Γητευτή των Αλόγων» (1998) -ήταν σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής -, ο Ρέντφορντ αγόρασε εκεί κοντά ένα αγρόκτημα, που πήρε το όνομα της ταινίας, «Horse Whisperer Ranch».

Σύμφωνα με την μεσίτρια Τζάισα Μπίσοπ του Windermere Real Estate / Luxury Portfolio, η οποία έχει αναλάβει την πώληση του ακινήτου μαζί με το γραφείο Compass του Στίβεν Μαυρομιχάλις, ο 84χρονος ηθοποιός θα διατηρήσει την ιδιοκτησία του στο Σάντανς όπου και θα μεταφέρει τα 12 άλογά του από το ράντσο «Horse Whisperer», γράφει το Robb Report.

12 άλογα θα μετακινηθούν από το ράντο της Γιούτα στο κτήμα του Ρέντφορντ στο Σαντανς (Windermere Real Estate/Luxury Portfolio International)

Αφού αγόρασε το αγρόκτημα πριν από 25 χρόνια, για να ασκούνται τα άλογά του τον χειμώνα, ο Ρέντφορντ πρόσθεσε περισσότερες εγκαταστάσεις και βοσκοτόπια και εργάστηκε για τη διατήρηση του περιβάλλοντος. Σήμερα, το ρουστίκ καταφύγιο στις όχθες του ποταμού Πρόβο, 25 χλμ βόρεια του Σάντανς και 80 χλμ ανατολικά του Σολτ Λέικ Σίτι, αποτελείται από μια αγροικία δύο υπνοδωματίων 100 ετών, διάφορα ευρύχωρα εργαστήρια και κτήρια, καθώς και εγκαταστάσεις ιππασίας, που περιλαμβάνουν έναν αχυρώνα, σκεπαστούς σταύλους και βοσκότοπους. Ωστόσο το κύριο αξιοθέατο -εκτός από τη λάμψη των διασημοτήτων- είναι το σκηνικό,  μια αγροτική κοιλάδα με θέα στα Ορη Γούοσατς.

«Τα τελευταία 25 χρόνια, η οικογένειά μου και εγώ, αγαπήσαμε και αγκαλιάσαμε αυτό το αγρόκτημα ως βάση για το πρόγραμμα των αλόγων μας, σαν θεραπευτήριο και σπίτι για τα πολλά αγαπημένα μας άλογα», δήλωσε ο Ρέντφορντ με email του στην εφημερίδα The Wall Street Journal. «Κοιτώντας μπροστά, θέλουμε τώρα να επικεντρωθούμε στην επέκταση των εγκαταστάσεων στο ράντσο μας, που βρίσκεται στο Σάντανς, στο κοντινό Πρόβο Κάνιον», πρόσθεσε ο ηθοποιός, ο οποίος διαθέτει επίσης ακίνητα στην Καλιφόρνια και στη Σάντα Φε του Νιου Μέξικο , σύμφωνα με τον μεσίτη Στίβεν Μαυρομιχάλις.

Το ράντσο του Ρόμπερτ Ρέντφορντ στη Γιούτα (Windermere Real Estate/Luxury Portfolio International)

Ο Ρέντφορντ αγόρασε για πρώτη φορά γη στη Γιούτα το 1961, επεκτείνοντας σταδιακά την ιδιοκτησία του έως ότου η επιτυχία της ταινίας του «Οι δύο ληστές» («Butch Cassidy and the Sundance Kid», 1969) του επέτρεψε να αγοράσει ολόκληρο το Πρόβο Κάνιον και να προχωρήσει στη δημιουργία  του «Sundance Mountain Resort», που πήρε το όνομά του από τον ρόλο του στην ταινία, με στόχο να  προστατεύσει την περιοχή από πιο επιθετική ανάπτυξη. Και το 1981 ξεκίνησε εκεί το Sundance Film Festival.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, πούλησε το Sundance Resort (έκταση 10.500 στρέμματα) στους Broadreach Capital Partners, ιδιοκτήτες των αλυσίδων πολυτελών ξενοδοχείων Rosewood Hotel και της Carlyle στη Νέα Υόρκη και τους Cedar Capital Partners, ιδιοκτήτες του Savoy στο Λονδίνο.

Ενα από τα υπνοδωμάτια και το σαλόνι της αγροικίας  (Windermere Real Estate/Luxury Portfolio International)

Η πώληση, σύμφωνα με την The Salt Lake Tribune συνοδεύτηκε από αυστηρές δεσμεύσεις διατήρησης, ενώ και ο νέος ιδιοκτήτης του Horse Whisperer Ranch θα αντιμετωπίσει επίσης ορισμένους περιορισμούς. Για παράδειγμα θα είναι δυνατό να χτιστεί μια μεγαλύτερη κατοικία από την τρέχουσα αγροικία των περίπου 136 τμ, αλλά ο αγοραστής θα πρέπει να συμφωνήσει με τα όρια, που δεν έχουν ακόμη καθοριστεί.

Ο Ρέντφορντ και η οικογένειά του, δήλωσε η Μπίσοπ, θέλουν να διασφαλίσουν ότι «δεν θα υπάρξει ανάπτυξη μεγάλης κλίμακας. Η προστασία της φύσης είναι πολύ σημαντική για αυτούς. Ο Ρέντφορντ είναι παθιασμένος με αυτό».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...