542
Μιμείται ή όχι η Κιμ Κέον - Χι την Οντρεϊ Χέπμπορν; | Office of the President of South Korea/UNICEF/Facebook

Νότια Κορέα: «Πορνoγράφος της φτώχειας» η πρώτη κυρία;

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2022, 11:05
Μιμείται ή όχι η Κιμ Κέον - Χι την Οντρεϊ Χέπμπορν;
|Office of the President of South Korea/UNICEF/Facebook

Νότια Κορέα: «Πορνoγράφος της φτώχειας» η πρώτη κυρία;

Protagon Team Protagon Team 17 Νοεμβρίου 2022, 11:05

Η Κιμ Κέον-Χι, η πρώτη κυρία της Νότιας Κορέας, κατηγορείται ότι μιμήθηκε την Οντρεϊ Χέπμπορν και ότι χρησιμοποίησε ένα άρρωστο παιδί ως «πορνογραφία της φτώχειας» για τη δική της εικόνα.

Οι φωτογραφίες της Κιμ Κέον-Χι ενώ κρατάει στην αγκαλιά της τον Ράθα, ένα αδύνατο αγοράκι που πάσχει από συγγενή καρδιοπάθεια, και παρηγορεί την οικογένειά του στο σπίτι τους, κυκλοφόρησαν το Σαββατοκύριακο από το προεδρικό γραφείο. Τραβήχτηκαν στην Καμπότζη, ενώ συνόδευε τον σύζυγό της, πρόεδρο Γιουν Σουκ Γιολ,  σε συνάντηση ασιατών ηγετών στην Πνομ Πενχ, αναφέρει δημοσίευμα της Telegraph.

Μια φωτογραφία της κυρίας Κιμ που δείχνει τη σύζυγο του προέδρου της Νότιας Κορέας με κοντομάνικο μαύρο πουκάμισο, άσπρο παντελόνι και με το αγόρι στην αγκαλιά της συγκρίθηκε αμέσως με μια φωτογραφία της διάσημης ηθοποιού στη Σομαλία, το 1992. Η Οντρεϊ Χέπμπορν είχε φωτογραφιστεί με ένα από τα θύματα του λιμού στην αγκαλιά της, σε ένα κέντρο σίτισης της Unicef​.

Η πρώτη κυρία Κιμ Κέον – Χι ποζάρει με τον Ράθα, ένα αγοράκι από την Καμπότζη με συγγενή καρδιοπάθεια, στο σπίτι του στην Πνομ Πενχ, στις 12 Νοεμβρίου 2022 (Office of the President of South Korea)

Οι πολιτικοί της νοτιοκορεατικής αντιπολίτευσης άδραξαν αμέσως την ευκαιρία να επικρίνουν την Κιμ επειδή συμπεριφέρεται σαν διασημότητα, και αμφισβήτησαν τα κίνητρά της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, ο Κιμ Γιονγκ-Μιν, νοτιοκορεάτης δικηγόρος, μέλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εκπρόσωπος του Δημοκρατικού Κόμματος στην Εθνοσυνέλευση, έγραψε στο Facebook: «Ελπίζω να σταματήσετε την κακοήθη συνήθεια να χρησιμοποιείτε ανθρώπους που πονούν ως διακόσμηση».

Ο Τζανγκ Κιόνγκ-Τέι, ένας άλλος πολιτικός της αντιπολίτευσης, κατηγόρησε το προεδρικό γραφείο για «πορνογραφία της φτώχειας», δηλαδή ενέργειες που εκμεταλλεύονται άπορους, με σκοπό το κέρδος.

Ωστόσο, όπως γράφει στην Telegraph η Νίκολα Σμιθ, ανταποκρίτρια της βρετανικής εφημερίδας στην Ασία, μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Λαϊκής Εξουσίας (PPP) κατήγγειλαν την κριτική ως «γελοία» και υπερασπίστηκαν την κυρία Κιμ επειδή έκανε τη δουλειά της.

«Μια πρώτη κυρία που επισκέπτεται γείτονες σε δύσκολη κατάσταση και προσφέρει εθελοντικό έργο, όπως η Οντρεϊ Χέπμπορν, είναι εκατό φορές, χιλιάδες φορές καλύτερη από μια πρώτη κυρία που συμπεριφέρεται σαν τουρίστρια» σχολίασε η Κιμ Κι-Χάιον, εκπρόσωπος του PPP.

Η πρώτη κυρία Κιμ Κέον – Χι με τον Ράθα και του γονείς του, στο σπίτι τους στην Πνομ Πενχ (Office of the President of South Korea)

Η Κιμ Κέον-Χι έχει υποστεί έντονο έλεγχο στην πολυτάραχη πολιτική σκηνή της Κορέας· η αντιπολίτευση την έχει κατηγορήσει πολλές φορές ότι προκαλεί αντιπαραθέσεις και κλέβει τα φώτα της δημοσιότητας από τον σύζυγό της· κατά καιρούς, δε, έχει δεχτεί αρνητική κριτική για την έντονη ενασχόλησή της με τη μόδα.

Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές, πέρυσι, η κυρία Κιμ ζήτησε δημόσια συγγνώμη για τις «υπερβολές», όπως χαρακτήρισε η ίδια τα παραποιημένα αποδεικτικά προϋπηρεσίας σε διδακτικές θέσεις που είχε υποβάλει στο παρελθόν σε αιτήσεις εργασίας, όταν αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι υποστηρικτές της λένε ότι έγινε αποδιοπομπαίος τράγος και δέχεται επιθέσεις η ίδια αντί του συζύγου της Γιουν, η δημοτικότητα του οποίου έχει πέσει σε χαμηλά ποσοστά από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, εφέτος. Κατά το παρελθόν, ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος έχει κατηγορήσει τους επικριτές της συζύγου του για μισογυνισμό, επειδή εστιάζουν στην εμφάνισή της.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...