282
Ο Ντάνιελ Χαγκάρι δείχνει στους δημοσιογράφους τμήμα ιρανικού βαλλιστικού πυραύλου που ανέσυραν οι Ισραηλινοί από τη Νεκρά Θάλασσα, την Τρίτη | REUTERS/Amir Cohen

Νετανιάχου: Η απάντησή μας στο Ιράν θα είναι «έξυπνη»

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2024, 10:18
Ο Ντάνιελ Χαγκάρι δείχνει στους δημοσιογράφους τμήμα ιρανικού βαλλιστικού πυραύλου που ανέσυραν οι Ισραηλινοί από τη Νεκρά Θάλασσα, την Τρίτη
|REUTERS/Amir Cohen

Νετανιάχου: Η απάντησή μας στο Ιράν θα είναι «έξυπνη»

Protagon Team Protagon Team 16 Απριλίου 2024, 10:18

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε σε υπουργούς που προέρχονται από το κόμμα του, το Λικούντ, ότι η ανταπόδοση της επίθεσης που εξαπέλυσε το βράδυ του Σαββάτου το Ιράν εναντίον της χώρας του πρέπει να είναι «έξυπνη» και να μην προκαλέσει θανάτους, όπως μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan.

Κατά τις πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου, που επικαλέστηκε πηγή του στην κυβέρνηση Νετανιάχου, δόθηκε στις ΗΠΑ η υπόσχεση πως θα υπάρξει προειδοποίηση στην Ουάσιγκτον για την ανταπόδοση, ώστε να έχουν χρόνο οι αμερικανικές και άλλες συμμαχικές δυνάμεις να προετοιμαστούν για ενδεχόμενα ιρανικά αντίποινα.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός ζήτησε, την Δευτέρα, από τις ένοπλες δυνάμεις να του δώσουν λίστα με τους πιθανούς στόχους.

Το απόγευμα, συνεδρίασε το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ, όπου συζητήθηκαν τα αντίποινα για την επίθεση του Ιράν. Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, η «οδυνηρή» απάντηση αναμένεται να είναι εναντίον ιρανικών στρατιωτικών στόχων.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ, στρατηγός Χέρτσι Χαλέβι, υποσχέθηκε ότι ο στρατός του θα απαντήσει στην Τεχεράνη.

«Η εκτόξευση τόσο πολλών πυραύλων, πυραύλων Κρουζ και drones στην επικράτεια του κράτους του Ισραήλ, θα απαντηθεί», είπε, κατά την επίσκεψή του στην αεροπορική βάση Νεβατίμ, στο νότιο Ισραήλ, που επλήγη από έναν από τους ελάχιστους πυραύλους των Ιρανών, που πέρασαν από το υπερσύγχρονο σύστημα αεράμυνας του Ισραήλ.

Ο Ντάνιελ Χαγκάρι, εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, πρόσθεσε: «Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να προστατέψουμε το κράτος του Ισραήλ και θα το πράξουμε όταν επιλέξουμε εμείς».

Σύμφωνα με ισραηλινούς αξιωματούχους, η επίθεση εναντίον του Ιράν μπορεί να εκδηλωθεί «από στιγμή σε στιγμή».

Την ίδια στιγμή, ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, επανέλαβε ότι το Ιράν δεν είχε προειδοποιήσει τις ΗΠΑ για την επίθεση, όπως ισχυρίστηκαν ιρανοί αξιωματούχοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...