663
|

«Μούφες» από το 2014

Αίαντας Αρτεμάκης Αίαντας Αρτεμάκης 29 Δεκεμβρίου 2014, 00:00

«Μούφες» από το 2014

Αίαντας Αρτεμάκης Αίαντας Αρτεμάκης 29 Δεκεμβρίου 2014, 00:00

Η χρονιά που τελειώνει είχε και αυτή την τιμητική της σε στιγμές απείρου… ψέματος. Η Γη δεν θα υποστεί 6 ημέρες απόλυτου σκοταδιού. Δεν υπάρχει μηχανή που να μετατρέπει, ως εκ θαύματος, το νερό σε κρασί. Η Betty White, η Miley Cyrus, ο Phil Collins, The Undertaker και τόσοι άλλοι -που έμαθαν μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών δικτύων ότι έχουν πεθάνει- ζουν και βασιλεύουν. Καμιά κοπέλα δεν κυκλοφορεί στην πόλη της με ένα φτυάρι καρφωμένο στην πλάτη της, ούτε ένα καβούρι σε μέγεθος μικρού Γκοντζίλα έκανε την εμφάνισή του. Ο Justin Bieber δεν έσωσε έναν άντρα από μια αρκούδα στη Ρωσία.

Το 2013 είχε ανακηρυχθεί ως η χρονιά των «viral hoaxes». Το 2014 μάλλον κλέβει τα πρωτεία αρκετά εύκολα. Και ξεκινάμε με τα πιο απίστευτα που έκαναν ακόμα και επιστήμονες και ειδικά γιατρούς να αναρωτηθούν, αν ξέρουν την επιστήμη τους αρκετά καλά.

Έως πού θα φτάνατε για να έχετε τη δική σας εκπομπή; Όσο κι αν θέλανε μερικοί να υπάρχει γυναίκα με τρία στήθη, δεν υπάρχει. Η Alisha Hessler (με ψευδώνυμο στο twitter Jasmine Tridevil) αιχμαλώτισε το κοινό για μερικές ημέρες λέγοντας πώς έβαλε ένα τρίτο στήθος για να πάρει το δικό της reality show.

 

Φυσικά πρόκειται για ψέμα. Με τα παραπάνω από 15 λεπτά δημοσιότητας φαίνεται ότι κατάφερε να κάνει ένα καλό ξεκίνημα σε μια άλλη καριέρα. Αυτή της τραγουδίστριας. Δεν ξέρω για εσάς, αλλά προτιμώ τις κοπελιές από τις δύο ταινίες «Ολική Επαναφορά» με τον αγαπητό Άρνολντ και τον συμπαθή Κόλιν.

Ο Θεός δεν πούλησε τα δικαιώματα θαυμάτων (ή πολύπλοκης χημείας) σε εταιρείες και ιδρύματα. Έχει, εξάλλου, αποκλειστική συνεργασία με τις εκκλησίες του ανά θρησκεία στον κόσμο μας, αιώνες τώρα. Αν και αρκετοί την πάτησαν με αυτήν την είδηση, δεν ήταν παρά ένα διαφημιστικό κόλπο από τη φιλανθρωπική οργάνωση Wine to Water, η οποία χρηματοδοτεί έργα καθαρού νερού σε Αϊτή, Αιθιοπία, και σε άλλες έξι χώρες. Πρόσφατα μάλιστα γιόρτασε τα δέκα της χρόνια και ως τώρα έχει καταφέρει να παρέχει καθαρό νερό σε 250.000 ανθρώπους ανά τον κόσμο. Συγχωρούνται, νομίζω.

 

Επόμενο στη λίστα μας είναι το κοινωνικό δίκτυο για μεθυσμένους, Livr. Όχι, δεν το χρησιμοποιούν οι πολιτικοί μας, αν και θα εξηγούσε πολλά. Μια υποτιθέμενη εφαρμογή για IOS και Android όπου κάποιος θα μπορούσε, τοποθετώντας μια συσκευή αλκοτέστ στο κινητό του, να «εισχωρήσει» στο δίκτυο. Βέβαια πρώτα θα έπρεπε να είχε πιει μερικά ποτηράκια. Από εκεί και πέρα, η εφαρμογή θα προσέφερε παιχνίδια και ειδικά σχεδιασμένες επιλογές για τον ζαλισμένο χρήστη. Η μόνη επιλογή που μάλλον θα άρεσε σε πολλούς ήταν η δυνατότητα να αφαιρέσεις ό,τι είχες ανεβάσει στο διαδίκτυο, όσο ήσουν ζαλισμένος.

Επειδή χρονιά χωρίς φόβο από το Διάστημα δεν είναι καλή, κάποιοι αποφάσισαν να διαδώσουν ότι έρχονται 6 ημέρες απόλυτου σκοταδιού (16 με 22 Δεκεμβρίου). Μάλιστα, το άρθρο που ανέβηκε στο Huzzlers (ένας ιστότοπος γνωστός για τις φάρσες-νέα που δημοσιεύει) έλεγε ότι εξαιτίας μιας ηλιακής καταιγίδας, δεν θα έχουμε ηλιακό φως! Η φάρσα έγινε τόσο γρήγορα viral που ανάγκασε τη NASA, μέσω του εκπροσώπου της στο Earth Observatory και με ανάρτηση στο Facebook, να δηλώσει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε.

Η πιο πιστευτή ιστορία πάντως, ήταν το πάθημα ενός Κινέζου που ξέμεινε στη Νότια Κορέα επειδή ο γιος του αποφάσισε να ζωγραφίσει πάνω στο διαβατήριό του. Μάλιστα, υποτίθεται ότι ο ίδιος το ανέβασε σε κινέζικο κοινωνικό δίκτυο ζητώντας βοήθεια. Τελικά, ήταν ζωγραφισμένο στο παλιό καλό μας Paint (ζωγραφική) των Windows.

Καλή χρονιά και καλές φάρσες – και να θυμάστε ότι πάντα ισχύει το ρητό: Ό,τι γυαλίζει δεν είναι χρυσός.

*Ο Αίαντας Αρτεμάκης γεννήθηκε το 1982 και είναι δημοσιογράφος και «κομπιουτεράς». Πουλάει κομπιουτεράκια στην Ομόνοια, με προτίμηση στα γιαπωνέζικα. Του αρέσει να διαβάζει και να ονειρεύεται μια γερή δημοκρατία. Παντρεύτηκε το 1989 τον καλό του φίλο, Amstramd 1512. Δυστυχώς από τότε, έχει αλλάξει πολλούς αγαπημένους. Τώρα συζεί με έναν Z800 HP.

Προηγούμενα άρθρα του Αίαντα Αρτεμάκη 

 

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News