256
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, την περασμένη εβδομάδα | SAUL LOEB/Pool via REUTERS

Καμπανάκι από Στόλτενμπεργκ: Να είμαστε προετοιμασμένοι για «άσχημα μαντάτα» από την Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2023, 12:54
Ο Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, την περασμένη εβδομάδα
|SAUL LOEB/Pool via REUTERS

Καμπανάκι από Στόλτενμπεργκ: Να είμαστε προετοιμασμένοι για «άσχημα μαντάτα» από την Ουκρανία

Protagon Team Protagon Team 4 Δεκεμβρίου 2023, 12:54

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε τους συμμάχους ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι για «άσχημα νέα» από το ουκρανικό μέτωπο, καθώς η αντεπίθεση του Κιέβου δεν έχει καταφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

«Ο πόλεμος εξελίσσεται σε διάφορα στάδια», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ σε συνέντευξή του στο γερμανικό δίκτυο ARD. «Πρέπει να στηρίξουμε την Ουκρανία τόσο σε καλές όσο και σε κακές στιγμές. Θα πρέπει επίσης, να είμαστε προετοιμασμένοι για κακές ειδήσεις», τόνισε, χωρίς να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Την ώρα που οι Δυτικοί συζητούν για τα πυρομαχικά και την οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπογράφει διάταγμα για την αύξηση του αριθμού των στρατιωτών κατά περίπου 170.000 σε συνολικά 1,3 εκατομμύρια.

Οι γραμμές του μετώπου έχουν μετακινηθεί ελάχιστα τους τελευταίους μήνες, παρά την αντεπίθεση του Κιέβου κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Αλλά οι Ουκρανοί χρησιμοποίησαν πυραύλους κρουζ για να απωθήσουν τον ρωσικό στόλο στη Μαύρη Θάλασσα και έχουν προκαλέσει ζημιές βαθιά στο ρωσικό έδαφος

«Αυτές είναι μεγάλες νίκες, παρόλο που δεν έχουν καταφέρει να μετακινήσουν τη γραμμή του μετώπου», διευκρίνισε ο Στόλτενμπεργκ.

Ο γγ κάλεσε τα μέλη του ΝΑΤΟ να αυξήσουν την παραγωγή πυρομαχικών, εκφράζοντας θλίψη για την κατακερματισμένη κατάσταση της αμυντικής βιομηχανίας της Ευρώπης.

«Δεν είμαστε σε θέση να συνεργαστούμε τόσο στενά όσο θα έπρεπε», είπε, προτρέποντας τις κυβερνήσεις να κοιτάξουν πέρα από τα εθνικά τους συμφέροντα και να δουν τη μεγάλη εικόνα.

Μια νίκη του Πούτιν δεν θα ήταν μόνο «μια τραγωδία για την Ουκρανία», αλλά θα αποτελούσε κίνδυνο και για τους υπόλοιπους συμμάχους, δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ και πρόσθεσε: «όσο περισσότερο στηρίζουμε την Ουκρανία, τόσο πιο γρήγορα θα τελειώσει ο πόλεμος».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...