175
Η ιταλίδα πρωθυπουργός άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στη Ρώμη | REUTERS/Yara Nardi

Ιταλία: Καθαρή νίκη της Μελόνι έδειξαν τα exit poll

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2024, 01:10
Η ιταλίδα πρωθυπουργός άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στη Ρώμη
|REUTERS/Yara Nardi

Ιταλία: Καθαρή νίκη της Μελόνι έδειξαν τα exit poll

Protagon Team Protagon Team 10 Ιουνίου 2024, 01:10

Οι ευρωκάλπες στην Ιταλία έκλεισαν στις έντεκα το βράδυ της Κυριακής. Σύμφωνα με τα πρώτα exit poll της εφημερίδας La Repubblica, λίγη ώρα αργότερα, το κόμμα της Τζόρτζια Μελόνι, Αδέλφια της Ιταλίας, φέρεται να λαμβάνει από 26% μέχρι 30% των ψήφων.

Τα δυο άλλα κόμματα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η Φόρτσα Ιτάλια και η Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι λαμβάνουν αντίστοιχα από 8,5% μέχρι 10,5% και από 8% μέχρι 10%, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Περνώντας στη αντιπολίτευση, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα φέρεται να εξασφαλίζει από το 21% μέχρι το 25% των ψήφων. Το Κίνημα Πέντε Αστέρων κυμαίνεται από 10% μέχρι 14% και η συμμαχία οικολόγων και αριστεράς από 5% μέχρι 7%.

Τέλος, η κεντρώα συμμαχία Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης λαμβάνει από 3,5% μέχρι 5,5% και το μετριοπαθές κόμμα Δράση από 2,5% μέχρι 4,5%, σύμφωνα με τα exit poll.

Αν τα ποσοστά αυτά επιβεβαιωθούν και από την καταμέτρηση των ψήφων, είναι σαφές ότι θα πρόκειται για σαφή νίκη της Τζόρτζια Μελόνι και της συντηρητικής συμμαχίας στο σύνολό της, ανέφερε το σχετικό τηλεγράφημα του ΑΠΕ ΜΠΕ τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...