335
Το Ισραήλ θα φτάσει σε κάθε Παλαιστίνιο που εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου «ακόμη και αν χρειαστούν χρόνια», τόνισε ο ισραηλινός υπουργός | REUTERS/Ronen Zvulun

Ισραηλινός υπουργός Αμυνας: Καμία ανακωχή μέχρι να απελευθερωθούν οι όμηροι

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2023, 22:09
Το Ισραήλ θα φτάσει σε κάθε Παλαιστίνιο που εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου «ακόμη και αν χρειαστούν χρόνια», τόνισε ο ισραηλινός υπουργός
|REUTERS/Ronen Zvulun

Ισραηλινός υπουργός Αμυνας: Καμία ανακωχή μέχρι να απελευθερωθούν οι όμηροι

Protagon Team Protagon Team 9 Νοεμβρίου 2023, 22:09

Ο υπουργός Αμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, διευκρίνισε την Πέμπτη ότι ο στρατός της χώρας λαμβάνει «τοπικά μέτρα» στη Λωρίδα της Γάζας ώστε να μπορέσουν οι παλαιστίνιοι πρόσφυγες να εγκαταλείψουν τις εμπόλεμες ζώνες και να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις με τη Χαμάς, αναφερόμενος προφανώς στη συμφωνία για τετράωρες «παύσεις» που ανακοίνωσε νωρίτερα την ίδια ημέρα η Ουάσινγκτον.

«Αυτά τα πράγματα δεν θα μας αποσπάσουν την προσοχή από τον πόλεμο», προσέθεσε ο Γκάλαντ, απαντώντας σε ερώτηση για την επίμαχη ανακοίνωση των ΗΠΑ, την οποία απέφυγε να σχολιάσει ευθέως.

Είχαν προηγηθεί οι αντικρουόμενες ανακοινώσεις από Ηνωμένες Πολιτείες και Ισραήλ ως προς τις «παύσεις» που εφαρμόζονται στον παλαιστινιακό θύλακα εν μέσω των εχθροπραξιών, με το Τελ Αβίβ να επιμένει πως η πολιτική που ακολουθείται αφορά στην εξασφάλιση «ανθρωπιστικών διαδρόμων» και όχι σε «ανθρωπιστικές παύσεις πυρός», όπως είχε αναφέρει η Ουάσινγκτον. Αμφότερες οι πλευρές, πάντως, ομονοούν στο ότι δεν είναι καιρός για ανακωχή με τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Ο ίδιος ο ισραηλινός υπουργός συνέχισε λέγοντας ότι θεωρεί «δικά του» τα παιδιά που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς και επανέλαβε ότι ο πόλεμος στη Γάζα δεν θα σταματήσει μέχρι να απελευθερωθούν.

Το Ισραήλ θα φτάσει σε κάθε Παλαιστίνιο που εμπλέκεται στην τρομοκρατική επίθεση της 7ης Οκτωβρίου, «ακόμη και αν χρειαστούν χρόνια», δεσμεύτηκε ακόμη ο Γκάλαντ.

Σε ό,τι αφορά τις επιχειρησιακές εξελίξεις επί του πεδίου, ο Γκάλαντ άφησε να εννοηθεί ότι ο κλοιός των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ σφίγγει γύρω από την πόλη της Γάζας, το μεγαλύτερο αστικό κέντρο στον θύλακα, όπου εικάζεται ότι βρίσκονται και τα σημαντικότερα διοικητικά κέντρα της Χαμάς.

Οι τρομοκράτες της τζιχαντιστικής οργάνωσης που κρύβονται στις σήραγγες κάτω από το νοσοκομείο Σίφα ακούνε τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στην περιοχή «και τρέμουν από φόβο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προ ημερών οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις είχαν ανακοινώσει ότι κάτω από το συγκεκριμένο νοσοκομείο της Γάζας βρίσκεται το κύριο αρχηγείο των τρομοκρατών της Χαμάς. Ακολούθησαν ανακοινώσεις για τις βάσεις των ενόπλων της οργάνωσης και σε άλλα νοσοκομεία και πολιτικές δομές στον θύλακα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...