199
|

Ισόβια σημαίνει ισόβια

Σωτήρης Ξενάκης Σωτήρης Ξενάκης 26 Φεβρουαρίου 2010, 15:46

Ισόβια σημαίνει ισόβια

Σωτήρης Ξενάκης Σωτήρης Ξενάκης 26 Φεβρουαρίου 2010, 15:46

Με ποιες λέξεις μπορεί να περιγράψει κανείς αυτόν τον Αμερικανό παιδίατρο που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση 103 ανήλικων παιδιών ηλικίας από τριών μηνών ως 13 ετών; Πώς μπορούν να χαρακτηριστούν τα εγκλήματα που φέρεται ότι διέπραξε και μάλιστα τα κατέγραφε λεπτομερώς και μεθοδικά σε βιντεοκασέτες;

Θα αποφύγω- με μεγάλη δυσκολία ομολογώ- τον πειρασμό των χαρακτηρισμών γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Αυτό που δεν μπορώ να αποφύγω είναι μια σκέψη. Ότι αν -ό μη γένοιτο- είχαμε ένα ανάλογο περιστατικό στη χώρα μας, εφόσον ο κατηγορούμενος καταδικαζόταν τελεσίδικα σε ισόβια δεσμά, τότε τυπικά σε 25 αλλά ουσιαστικά σε λιγότερο από 20 χρόνια θα βρισκόταν και πάλι έξω. Ανάμεσα στους ανθρώπους που σημάδεψε ανεξίτηλα και… ισόβια!

Αναρωτιέμαι το σόι Δίκαιο είναι αυτό το οποίο θα έδινε δεύτερη ευκαιρία σε κάποιον ο οποίος επί χρόνια και συστηματικά κακοποιούσε σεξουαλικά παιδάκια που οι γονείς τους τα παρέδιδαν με εμπιστοσύνη για να τα θεραπεύσει; Αναρωτιέμαι γιατί αφού αποφασίσαμε να καταργήσουμε την θανατική ποινή, δεν επαναφέρουμε τα πραγματικά ισόβια δεσμά; Που δεν θα ισχύουν για όλους ανεξαιρέτως αλλά για εξόφθαλμες περιπτώσεις επικίνδυνων κακοποιών όπως-για παράδειγμα- των καθ' εξιν παιδόφιλων. Ισόβια δεσμά σε φυλακή, σε ίδρυμα, σε ψυχιατρείο η όπου χρειάζεται. Αλλά πάντως ισόβια.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News