333
Γυναίκα περνά μπροστά από γκραφίτι στη Μουμπάι | REUTERS/Francis Mascarenhas/File Photo

Ινδία: «Μαύρο» ρεκόρ με 145.000 κρούσματα κορονοϊού και 794 θανάτους σε μία μέρα

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2021, 16:17
Γυναίκα περνά μπροστά από γκραφίτι στη Μουμπάι
|REUTERS/Francis Mascarenhas/File Photo

Ινδία: «Μαύρο» ρεκόρ με 145.000 κρούσματα κορονοϊού και 794 θανάτους σε μία μέρα

Protagon Team Protagon Team 10 Απριλίου 2021, 16:17

Αριθμό ρεκόρ 145.384 νέων κρουσμάτων κορονοϊού κατέγραψε η Ινδία το προηγούμενο 24ωρο. Επίσης, σημειώθηκε ο υψηλότερος αριθμός θανάτων σε μία ημέρα από την Covid-19 σε διάστημα άνω των πέντε μηνών, καθώς η χώρα αγωνίζεται να αναχαιτίσει ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 794 και ανέρχονται πλέον συνολικά σε 168.436 στη χώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το υπουργείο Υγείας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορoνοϊού στην Ινδία ανέρχεται πλέον σε 13,21 εκατομμύρια και είναι ο τρίτος υψηλότερος στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Η Ινδία ανακοίνωσε εξάλλου τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορoνοϊού στον κόσμο την περασμένη εβδομάδα, ξεπερνώντας το όριο των 100.000 σε ένα 24ωρο, για πρώτη φορά τη Δευτέρα και τέσσερις φορές στη συνέχεια.

Η ινδική κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για την αναζωπύρωση αυτή κυρίως στον συνωστισμό και σε μια απροθυμία για τη χρήση προστατευτικής μάσκας, την ώρα που οι επιχειρήσεις είχαν επαναλειτουργήσει σχεδόν πλήρως από τον Φεβρουάριο, ενώ τώρα ξανακλείνουν εν μέρει για να τεθεί υπό έλεγχο η τρέχουσα έξαρση της επιδημίας.

Η Μαχαράστρα, το ινδικό κρατίδιο με τα περισσότερα κρούσματα, έχει ήδη προχωρήσει στο κλείσιμο εστιατορίων, εμπορικών κέντρων και τόπων λατρείας και έχει απαγορεύσει τις μετακινήσεις του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού του για να αναχαιτίσει το νέο ξέσπασμα της Covid-19, το οποίο απειλεί να φέρει στα όριά τους τις ιατρικές εγκαταστάσεις και προκαλεί ελλείψεις σε εμβόλια, σύμφωνα με αξιωματούχους. Το lockdown του Σαββατοκύριακου θα λήξει νωρίς τη Δευτέρα.

Παράλληλα, στην οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, Μουμπάι (παλαιά Βομβάη), εκατοντάδες φτωχοί οικονομικοί μετανάστες στοιβάζονταν σε τρένα αυτήν την εβδομάδα για να φύγουν από την πόλη, γεγονός που ενισχύει περαιτέρω τον κίνδυνο διασποράς της Covid-19 σε μικρότερες πόλεις και χωριά.

Η υπηρεσία σιδηροδρόμων διέψευσε ότι ο κόσμος φεύγει από τις πόλεις λόγω της αναζωπύρωσης της επιδημίας, σημειώνοντας ότι πρόκειται για την συνηθισμένη αιχμή που παρατηρείται αυτήν την περίοδο του χρόνου, λόγω διακοπών και καθώς οι εργάτες μετακινούνται για τη συγκομιδή των καλλιεργειών.

Στο μεταξύ, πολλά κρατίδια στην Ινδία διαμαρτύρονται αυτήν την περίοδο για ελλείψεις σε εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...