572
| CreativeProtagon

Η Σακίρα ξεσπαθώνει κατά των ισπανών εφοριακών: «Λένε ψέματα»

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2022, 18:47
|CreativeProtagon

Η Σακίρα ξεσπαθώνει κατά των ισπανών εφοριακών: «Λένε ψέματα»

Protagon Team Protagon Team 23 Σεπτεμβρίου 2022, 18:47

Η κολομβιανή σούπερ σταρ της ποπ Σακίρα, η οποία εμπλέκεται σε μια υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους 14,5 εκατ. ευρώ, κατηγόρησε τις δημοσιονομικές αρχές της Ισπανίας ότι διεξήγαγαν «μια κακή εκστρατεία Τύπου» εναντίον της και επέμεινε ότι δεν χρωστάει τίποτα, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Guardian.

Σύμφωνα με τους ισπανούς εισαγγελείς, η 45χρονη Σακίρα και η οικογένειά της ζούσαν στη Βαρκελώνη μεταξύ 2012 και 2014, που σημαίνει ότι θα έπρεπε να είχε πληρώσει φόρο στην Ισπανία για το παγκόσμιο εισόδημά της για εκείνα τα χρόνια. Ζητούν ποινή φυλάκισης οκτώ ετών και πρόστιμο άνω των 23 εκατ. ευρώ, εάν καταδικαστεί.

Σε  συνέντευξή της στο περιοδικό Elle η διάσημη ερμηνεύτρια των «Hips Don’t Lie» και «She Wolf» βρήκε την ευκαιρία  να μιλήσει για τις «ψευδείς κατηγορίες» όπως τις χαρακτήρισε και είπε ότι απευθύνθηκε στο δικαστήριο για «λόγους αρχής».

Οταν ρωτήθηκε, δε, γιατί απέρριψε την πρόταση διακανονισμού, η Σακίρα απάντησε: «Επειδή πρέπει να παλέψω για αυτό που πιστεύω· επειδή πρόκειται για ψευδείς κατηγορίες.

»Πρώτα απ’ όλα, δεν περνούσα 183 ημέρες τον χρόνο στην Ισπανία εκείνη την εποχή. Ημουν απασχολημένη με την εκπλήρωση των επαγγελματικών μου υποχρεώσεων σε όλο τον κόσμο. Δεύτερον, πλήρωσα όλα όσα ισχυρίστηκαν ότι όφειλα, πριν καν υποβάλουν μήνυση. Αρα σήμερα, δεν χρωστάω τίποτα».

Η τραγουδίστρια είπε επίσης ότι ήταν σίγουρη πως φρόντισε τα οικονομικά της «σωστά και με διαφάνεια», επειδή είχε λάβει συμβουλές από την PricewaterhouseCoopers.

Και συνέχισε να μιλάει για τις ισπανικές φορολογικές αρχές, κατηγορώντας τις ότι κυνηγούσαν διασημότητες όπως οι Νεϊμάρ, Κριστιάνο Ρονάλντο και Τσάμπι Αλόνσο, όπως και τους τακτικούς φορολογούμενους.

«Ακόμη και χωρίς στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτούς τους φανταστικούς ισχυρισμούς, όπως κάνουν συνήθως, έχουν καταφύγει σε μια σατανική εκστρατεία Τύπου προσπαθώντας να παρασύρουν τους ανθρώπους και να ασκήσουν πίεση στα Μέσα Ενημέρωσης με την απειλή βλάβης της φήμης για να εξαναγκάσουν σε συμφωνία διακανονισμού… Είναι, απλώς, το στυλ τους», είπε.

Η Σακίρα αρνείται να κάνει διακανονισμό με την εφορία της Ισπανίας | Facebook / Shakira

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι πιστεύει πως έχει επαρκή στοιχεία για να στηρίξει την υπόθεσή της και ότι «η δικαιοσύνη θα επικρατήσει υπέρ μου».

Η Σακίρα, η οποία πρόσφατα χώρισε από τον σύζυγό της, τον ισπανό ποδοσφαιριστή Ζεράρ Πικέ, είπε ότι ήταν σε παγκόσμια περιοδεία όταν άρχισαν να βγαίνουν ραντεβού.

«Πέρασα περισσότερες από 240 ημέρες εκτός Ισπανίας, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να θεωρηθώ κάτοικος», είπε στη συνέντευξή της στο περιοδικό Elle.

«Οι ισπανικές φορολογικές Αρχές είδαν ότι έβγαινα με έναν ισπανό πολίτη και άρχισαν να τους τρέχουν τα σάλια. Είναι σαφές ότι ήθελαν να κυνηγήσουν αυτά τα χρήματα με κάθε τρόπο. Ακόμη και τα επόμενα χρόνια ταξίδευα σε όλο τον κόσμο, δούλευα ασταμάτητα όταν ήμουν έγκυος ή με τον Μίλαν βρέφος, μόλις είχε κλείσει η καισαρική μου», ισχυρίστηκε η κολομβιανή σούπερ σταρ και πρόσθεσε: «Ηξεραν ότι δεν ήμουν στην Ισπανία τον απαιτούμενο χρόνο, ότι η Ισπανία δεν ήταν ο τόπος εργασίας μου ή η πηγή εσόδων μου, αλλά εξακολουθούσαν να με κυνηγούν, με τα μάτια τους στραμμένα στα χρήματα».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η Σακίρα είπε ότι η μουσική τη βοήθησε να αντέξει «τις πιο δύσκολες, πιο σκοτεινές ώρες» της ζωής της, καθώς αντιμετώπιζε τη σοβαρή ασθένεια του πατέρα της και τον χωρισμό της από τον Πικέ.

«Είναι κάτι σαν ξύλο που επιπλέει από το οποίο πιάνεται ένας άνθρωπος που έχει πέσει στη θάλασσα. Αυτό το κομμάτι ξύλου από το οποίο αρπάζεσαι όταν νιώθεις ότι πνίγεσαι», είπε. «Νομίζω ότι η μουσική είναι μια σανίδα σωτηρίας».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...