318
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελέσνκι κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Χιροσίμα | Kyodo via REUTERS

G7: Στη Χιροσίμα ο Ζελένσκι – Το μήνυμά του για τη Σύνοδο Κορυφής

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2023, 10:58
Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελέσνκι κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Χιροσίμα
|Kyodo via REUTERS

G7: Στη Χιροσίμα ο Ζελένσκι – Το μήνυμά του για τη Σύνοδο Κορυφής

Protagon Team Protagon Team 20 Μαΐου 2023, 10:58

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έφθασε το Σάββατο στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας για να συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών, η οποία διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο.

Το αεροπλάνο της Γαλλικής Δημοκρατίας που τον μετέφερε στη Χιροσίμα από τη Σαουδική Αραβία, όπου είχε μεταβεί την Παρασκευή, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της ιαπωνικής πόλης ενώ ένα κόκκινο χαλί είχε τοποθετηθεί για την κάθοδό του, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.

Δημοσιογράφοι που έχουν σπεύσει στη Χιροσίμα για την σύνοδο κορυφής παρακολουθούν την άφιξη του Ζελένσκι από την τηλεόραση

Η Ιαπωνία, η οποία προεδρεύει φέτος της G7, είχε ανακοινώσει νωρίτερα πως ο Ζελένσκι πρόκειται να συμμετάσχει αυτοπροσώπως στη σύνοδο, η οποία πραγματοποιείται στην πρώτη πόλη στον κόσμο που δέχθηκε επίθεση με πυρηνική βόμβα, σε μια περίοδο που οι πυρηνικές απειλές από το ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν αναστατώσει τη Δύση.

Σε μήνυμά του στο Twitter, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε την άφιξή του στη Χιροσίμα για «σημαντικές συναντήσεις με εταίρους και φίλους της Ουκρανίας». «Ασφάλεια και διευρυμένη συνεργασία για τη νίκη μας. Η ειρήνη θα έρθει πιο κοντά σήμερα», πρόσθεσε ο ουκρανός πρόεδρος.

ΗΠΑ: Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία

Την ίδια ώρα, νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία, εκτιμώμενης αξίας 375 εκατ. δολαρίων, αναμένεται να ανακοινώσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν από τη Χιροσίμα όπου βρίσκεται για τη σύνοδο κορυφής της G7, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αμερικανό αξιωματούχο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πακέτο θα περιλαμβάνει συστήματα πυροβολικού, πυρομαχικά και εκτοξευτές πυραύλων HIMARS.

Την Παρασκευή, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου είχε αποκαλύψει ότι ο Μπάιντεν άφησε να εννοηθεί ότι θα δώσει το «πράσινο φως» για την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων και των αμερικανικών F-16, στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαιρέτισε την «ιστορική», όπως την χαρακτήρισε, απόφαση των ΗΠΑ να στηρίξουν τον διεθνή συνασπισμό που διάκειται ευνοϊκά στην παράδοση σύγχρονων μαχητικών αεροσκαφών στη χώρα του.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...