294
O Μάικλ Πάκαρντ χαμογελά μετά την απίστευτη περιπέτειά του | bbc

Φάλαινα κατάπιε δύτη και μετά τον… έφτυσε

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2021, 15:01
O Μάικλ Πάκαρντ χαμογελά μετά την απίστευτη περιπέτειά του
|bbc

Φάλαινα κατάπιε δύτη και μετά τον… έφτυσε

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2021, 15:01

Ως σύγχρονος Ιωνάς περιγράφεται από τα διεθνή Μέσα ενημέρωσης ο δύτης Μάικλ Πάκαρντ. Η ιστορία του μοιάζει απίστευτη αφού, σύμφωνα με τα όσα διηγήθηκε ο ίδιος, γλίτωσε από θαύμα όταν τον κατάπιε μια μεγάπτερη φάλαινα.

Ο Αμερικανός είχε βουτήξει στο φημισμένο ακρωτήριο Κέιπ Κοντ στο Προβινστάουν της Μασαχουσέτης αναζητώντας αστακούς όταν κατέληξε στο τεράστιο στόμα του θηλαστικού, στο οποίο παρέμεινε για τουλάχιστον 30-40 δευτερόλεπτα.

Μετά τα μαρτυρικά δευτερόλεπτά που φυσικά φάνηκαν αιώνας για τον Πάκαρντ, το κήτος τον… έφτυσε αφήνοντάς τον με μόλις ένα μετατοπισμένο γόνατο.

Σύμφωνα με το BBC, ο 56χρονος δύτης και ένας συνάδελφός του επιβιβάστηκαν το πρωί της Παρασκευής στη βάρκα τους για να πάνε για ψάρεμα. Ο καιρός ήταν υπέροχος και η ορατότητα εντυπωσιακή.

Αμέσως όμως μόλις δύτης έπεσε στο νερό, ένιωσε «ένα τεράστιο χτύπημα και όλα σκοτείνιασαν».

Στην αρχή θεώρησε ότι του είχε επιτεθεί κάποιος μεγάλος λευκός καρχαρίας, από αυτούς που κολυμπούν στην περιοχή. «Τότε κατάλαβα ότι δεν είχε καθόλου δόντια. Τότε το συνειδητοποίησα: Θεέ μου, βρίσκομαι στο στόμα μιας φάλαινας που προσπαθεί να με καταπιεί. Αυτό ήταν, πεθαίνω» διηγήθηκε ο ίδιος.

Ο 56χρονος πρόλαβε να σκεφτεί μόνο τη γυναίκα και τα δύο του αγόρια, ηλικίας 12 και 15 ετών.

Παρά τις εκκλήσεις της γυναίκας του, ο ίδιος δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει μια καριέρα 40χρόνων ως αλιέας αστακών στο Κέιπ Κοντ.

Οι μεγάπτερες φάλαινες τείνουν να τρέφονται ανοίγοντας διάπλατα το στόμα τους για να καταπιούν όσο το δυνατόν περισσότερο θήραμα, όπως ψάρι ή κριλ, οδηγώντας επιστήμονες της θάλασσας να υποθέσουν ότι αυτό που συνέβη στον Πάκαρντ ήταν πιθανότατα καθαρά τυχαίο.

Ένας εμπειρογνώμονας είπε στην τοπική εφημερίδα Cape Cod Times ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ καταγραφή φάλαινας που καταπίνει άνθρωπο.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...