192
|

Εμείς και οι άλλοι της Ευρώπης

Avatar Νίκος Κακαρίκας 19 Ιουλίου 2013, 00:43

Εμείς και οι άλλοι της Ευρώπης

Avatar Νίκος Κακαρίκας 19 Ιουλίου 2013, 00:43

Η Eurostat έδωσε χτες στη δημοσιότητα τα κοινωνικά χαρακτηριστικά της Ε.Ε. των 27. Στην έκθεσή της μπορεί κάποιος να παρατηρήσει μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την Ελλάδα, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε.

Οι Έλληνες, κατά 77%, πιστεύουμε πως έχουμε πολύ καλό επίπεδο υγείας, αλλά -όπως φαίνεται από τα δεδομένα- καταναλώνουμε λιγότερα λαχανικά σε σχέση με τους Βέλγους και τους Γάλλους. Παραμένουμε πρωταθλητές στο κάπνισμα, τη στιγμή που το 80% των Ελλήνων υποστηρίζει πως έχει χρόνο για φυσική άσκηση, ενώ οι Έλληνες άνδρες συνεχίζουν να έχουν υψηλότερα ποσοστά παχυσαρκίας σε σχέση με τις Ελληνίδες γυναίκες. Έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό φοιτητών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τον μέσο όρο της Ε.Ε. των 27 να είναι 18,4%, όταν στην Ελλάδα αγγίζει το 29,4%.

Στη χώρα μας το ποσοστό γεννήσεων εκτός γάμου αγγίζει το 7,4%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 59,7%, με τη Γαλλία να έχει το υψηλότερο ποσοστό, με 55,8%. Η χώρα μας έχει επίσης μικρότερο ποσοστό παιδικής θνησιμότητας από την Ολλανδία, τη Γερμανία και την Αυστρία.

Τέλος, στην Ε.Ε. των 27 ζουν περί τα 2,5 εκατομμύρια Τούρκοι, λίγο κάτω από 2 εκατομμύρια Μαροκινοί, περί το 1 εκατομμύριο Αλβανοί και περίπου 700 χιλιάδες Κινέζοι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News