165
Η καθημερινότητα στην πόλη Στατσανόφ της περιφέρειας του Λουγκάνσκ | REUTERS/Alexander Ermochenko

Δημοψηφίσματα για ένταξη στη Ρωσία προαναγγέλλουν οι αυτονομιστές του Ντονμπάς

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2022, 15:13
Η καθημερινότητα στην πόλη Στατσανόφ της περιφέρειας του Λουγκάνσκ
|REUTERS/Alexander Ermochenko

Δημοψηφίσματα για ένταξη στη Ρωσία προαναγγέλλουν οι αυτονομιστές του Ντονμπάς

Protagon Team Protagon Team 20 Σεπτεμβρίου 2022, 15:13

Οι φιλορώσοι αυτονομιστές της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ» θα διεξαγάγουν δημοψήφισμα για την ένωση με την Ρωσία από τις 23 μέχρι τις 27, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο εκπρόσωπο τον αντιπρόεδρο της τοπικής βουλής.

Νωρίτερα, η βουλή των αυτονομιστών είχε ψηφίσει νόμο σχετικό της οργάνωση του δημοψηφίσματος χωρίς να ορίζεται ημερομηνία της ψηφοφορίας.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν ολόκληρη την περιοχή του Λουγκάνσκ στην ανατολική Ουκρανία στις πρώτες φάσεις του πολέμου, αλλά ουκρανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χθες την ανακατάληψη χωριού εντός της περιφέρειας.

Ταυτόχρονα, το πρακτορείο Ria μετέδωσε ότι στις υπό ρωσικό έλεγχο περιοχές της Ζαπορίζια ενδεχομένως να διεξαχθεί τις προσεχείς ημέρες δημοψήφισμα για την ένωσή τους με την Ρωσία.

Αξιωματούχοι διορισμένοι από την Μόσχα σε περιοχές της Ουκρανίας που έχουν καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις επιταχύνουν τις συντονισμένες προσπάθειες για την οργάνωση ψηφοφοριών για την ένωση με την Ρωσία.

Το Κρεμλίνο δεν έχει σχολιάσει την προοπτική των ψηφοφοριών αυτών, ενώ μέχρι σήμερα δήλωνε ότι «είναι θέμα των διορισμένων από την Ρωσία τοπικών αξιωματούχων και των ανθρώπων που κατοικούν στις περιοχές».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...