401
| REUTERS/Jonathan Ernst

Διάγγελμα Μπάιντεν: Είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ – Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2023, 22:18

Διάγγελμα Μπάιντεν: Είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ – Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί

Protagon Team Protagon Team 10 Οκτωβρίου 2023, 22:18

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε νεότερο διάγγελμα του για την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ την Τρίτη, τόνισε ότι η ανθρωπότητα ζει μια στιγμή όπου το «ανόθευτο κακό εξαπολύεται στον κόσμο».

«Ο λαός του Ισραήλ ζει μια τέτοια στιγμή αυτό το Σαββατοκύριακο, τα ματωμένα χέρια της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς που δήλωσε ότι σκοπός της είναι να σκοτώσει Εβραίους. Αυτή ήταν μια πράξη καθαρού κακού. Πάνω από 1.000 άμαχοι σφαγιάστηκαν. Οχι απλώς σκοτώθηκαν, σφαγιάστηκαν στο Ισραήλ: Ανάμεσά τους τουλάχιστον 14 σμερικανοί πολίτες σκοτώθηκαν. Γονείς σφαγιάστηκαν χρησιμοποιώντας το σώμα τους για να προσπαθήσουν να προστατέψουν τα παιδιά τους. Ανατριχιαστικές αναφορές για βρέφη που σκοτώθηκαν. Ολόκληρες οικογένειες σκοτώθηκαν. Νέοι σφαγιάστηκαν ενώ παρακολουθούσαν ένα μουσικό φεστιβάλ για να γιορτάσουν την ειρήνη. Για να γιορτάσουν την ειρήνη. Νεαρές γυναίκες βιάστηκαν, δέχθηκαν επίθεση και επιδείχθηκαν σαν τρόπαια», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της χώρας λαμβάνουν μέτρα για να εμποδίσουν κάθε εσωτερική απειλή που μπορεί να προκύψει μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Το FBI είπε νωρίτερα ότι «παρακολουθεί στενά τα γεγονότα» αλλά πρόσθεσε ότι «δεν διαθέτει συγκεκριμένες και αξιόπιστες πληροφορίες που να υποδεικνύουν απειλή για τις Ηνωμένες Πολιτείες από τις επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ».

Ο Τζο Μπάιντεν επανέλαβε με έμφαση: «Είμαστε ξεκάθαροι: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί ώστε το Ισραήλ για να έχει όσα χρειάζεται για την άμυνα του».

Εξαπέλυσε πυρά κατά τς Χαμάς, λέγοντας ότι «δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, αλλά μάλλον τον χρησιμοποιεί σαν ανθρώπινη ασπίδα. Προσφέρει μόνο αιματοκύλισμα και τρόμο». Και πρόσθεσε: «Η βαρβαρότητα της Χαμάς φέρνει στο μυαλό τις χειρότερες στιγμές του ISIS. Αυτό είναι τρομοκρατία».

«Οι ΗΠΑ στηρίζουν το Ισραήλ και θα βεβαιώσουν ότι μπορεί να υπερασπιστεί τον εαυτό του», υπογράμμισε και τόνισε ότι οι ΗΠΑ «αυξάνουν την πρόσθετη στρατιωτική βοήθεια, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών και συστημάτων αεράμυνας για το Iron Dome».

Νέα επικοινωνία Μπάιντεν και Νετανιάχου

Νωρίτερα, ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι συζήτησε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου για την υποστήριξη στο Ισραήλ σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον ισραηλινό πρωθυπουργό, μετά τη συνάντηση του με τις ομάδες εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ «για να κατευθύνει τα επόμενα βήματα».

«Επικοινωνήσαμε με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου για να συζητήσουμε τον συντονισμό για την υποστήριξη του Ισραήλ, την αποτροπή εχθρικών παραγόντων και την προστασία αθώων ανθρώπων», σημείωσε ο Μπάιντεν σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προτού προβεί στο νέο διάγγελμα για την κατάσταση στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...