320
|

Anonymous εναντίον Ισραήλ

Avatar Νίκος Κακαρίκας 8 Απριλίου 2013, 01:08

Anonymous εναντίον Ισραήλ

Avatar Νίκος Κακαρίκας 8 Απριλίου 2013, 01:08

Μια μεγάλη σε κλίμακα κυβερνοεπίθεση εξαπολύθηκε το Σάββατο και την Κυριακή εναντίον του Ισραήλ. Hackers, κυρίως από τον αραβικό κόσμο και υπό την αιγίδα των Anonymous, από το απόγευμα του Σαββάτου μέσω Facebook, Twitter, και pastebin ανακοίνωναν συνεχώς τα sites, τα οποία “έριχναν”ή αλλοίωναν το περιεχόμενό τους. Κρατικές υπηρεσίες, τράπεζες και επιχειρήσεις ήταν οι βασικοί στόχοι. Σε πολλά από αυτά μάλιστα οι hackers επένδυσαν μουσικά τα defacing, με ισλαμικούς ύμνους. Στόχος τους, όπως μεγαλόστομα διακήρυξαν λίγες ημέρες πριν, ήταν να “σβήσουν το Ισραήλ από το Internet”. Κάτι τέτοιο δεν έγινε 100% κατορθωτό αλλά, όπως υποστήριξαν χτες το απόγευμα, η κυβερνοεπίθεση κόστισε στο Ισραήλ 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Για τους Anonymous, η κυβερνοεπίθεση ήταν η δική τους απάντηση στους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, τον περασμένο Νοέμβριο. Τα μέλη της παγκόσμιας hacking σκηνής, σε γενικές γραμμές, υποστήριξαν την πρωτοβουλία των Anonymous. Δεν παρέλειψαν όμως να επισημάνουν το γεγονός πως μαζί τους (θα) συμμετείχαν, πέρα από κάθε αμφιβολία, και οι μυστικές υπηρεσίες χωρών, οι οποίες είναι “θανάσιμοι” εχθροί του Ισραήλ. Χώρες όπως το Ιράν, για παράδειγμα. Οι Anonymous στο παρελθόν έχουν κατηγορήσει-καταγγείλει το Ιράν για θέματα λογοκρισίας, αστυνομοκρατίας, μη ελευθερίας λόγου και έκφρασης και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, οι αρχές της χώρας αλλά και ομάδες hackers αντιστάθηκαν στην ψηφιακή επίθεση, επισημαίνοντας  παράλληλα πως ολόκληρη η εκστρατεία των Anonymous, στην ουσία, είχε ως στόχο τη διασπορά μίσους εναντίον του λαού του Ισραήλ. Ο Roni Becher, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης εταιρίας που δραστηριοποιείται στην ψηφιακή ασφάλεια και παρακολούθησε από την αρχή τις επιθέσεις, δήλωσε πως ήταν “βασικές και όχι ιδιαίτερα πολύπλοκες”, προσθέτοντας ειρωνικά πως κάτι τέτοιο ταιριάζει σε “μικρά παιδιά-ερασιτέχνες”. Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις των αρχών του Ισραήλ, με τους επίσημους αξιωματούχους για θέματα ψηφιακής ασφάλειας να τονίζουν πως “οι Anonymous απέτυχαν να διεισδύσουν σε σημαντικά sites και πως, στην πραγματικότητα, δεν έχει γίνει καμία σημαντική ζημιά”.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News