168
Φεύγουν οι μάσκες από τα αεροδρόμια | Intime

Κορονοϊός: Τι προτείνει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τις μάσκες, τι θα ανακοινώσει ο Πλεύρης

Φεύγουν οι μάσκες από τα αεροδρόμια
|Intime

Κορονοϊός: Τι προτείνει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων για τις μάσκες, τι θα ανακοινώσει ο Πλεύρης

Υποχρεωτική θα συνεχίσει να είναι η χρήση της μάσκας προστασίας τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, στις Μονάδες Υγείας και στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Οι μάσκες, όμως, δεν θα είναι από την 1η Ιουνίου υποχρεωτικές σε μέσα μαζικής μεταφοράς με αριθμημένες θέσεις, δηλαδή σε αεροπλάνα, τρένα και ΚΤΕΛ.

Αυτό αποφάσισε η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας στη συνεδρίαση της Τετάρτης.

Οι μάσκες φεύγουν, επίσης, και από τα εμπορικά καταστήματα, τα σούπερ μάρκετ και τα mall, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες, δεν θα είναι υποχρεωτικές στο σέρβις των εστιατορίων.

Γενικότερα, η μάσκα παύει να είναι υποχρεωτική στους περισσότερους δημόσιους κλειστούς χώρους, ενώ έχει αποφασιστεί να γίνει ισχυρή σύσταση για χρήση της όταν υπάρχει συνωστισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα έχουν γίνει δεκτά από το υπουργείο Υγείας και θα τα ανακοινώσει επίσημα ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης στις 5:00 το απόγευμα.

Πλοία

Το τι θα ισχύσει για τα πλοία θα συζητηθεί την επόμενη εβδομάδα. Αυτό σημαίνει ότι στους εξωτερικούς χώρους των πλοίων η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική, ενώ στους εσωτερικούς είναι.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...