308
Θερμομέτρηση ασθενών για την είσοδό τους στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» (φωτογραφία αρχείου) | Intime

Κορονοϊός: Προς νέο ρεκόρ κρουσμάτων και αύξηση στις εισαγωγές μετά από πέντε μέρες

Θερμομέτρηση ασθενών για την είσοδό τους στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» (φωτογραφία αρχείου)
|Intime

Κορονοϊός: Προς νέο ρεκόρ κρουσμάτων και αύξηση στις εισαγωγές μετά από πέντε μέρες

Μόλις πέντε μέρες διήρκεσε η μείωση στις εισαγωγές λόγω Covid-19 στα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς από τη Δευτέρα καταγράφεται και πάλι νέα αύξηση στον αριθμό ασθενών με κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, από την περασμένη Πέμπτη, οι ημερήσιες εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής ήταν κάτω από 200, ενώ τη Δευτέρα έφτασαν τις 220.

Η καταγραφή προκάλεσε εκ νέου αγωνία στους ειδικούς της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας, καθώς αποτελούν βασικό δείκτη για άρση μέτρων. Μάλιστα, αύριο θα έχουν την πρώτη τηλεδιάσκεψη, στην οποία αναμένεται να αποφασίσουν για τη χαλάρωση ή όχι κάποιων περιοριστικών μέτρων.

Από τις 220 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της Αττικής, οι περισσότερες έγιναν στα νοσοκομεία «Αττικόν» και «Ευαγγελισμός». Συγκεκριμένα, 75 εισαγωγές έγιναν «Αττικόν» και 55 στον «Ευαγγελισμό».

Διευκρινίζεται ότι οι εφημερίες της Κυριακής έκλεισαν το πρωί της Δευτέρας με 153 νέες εισαγωγές, ενώ και μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν είχαν ξεπεράσει τις 175.

Oι αριθμοί ανεβάζουν και πάλι το θερμόμετρο της αγωνίας , καθώς εδώ και πέντε ημέρες υπήρχε ελεγχόμενη ροή ασθενών στα νοσοκομεία της Αττικής και οι εφημερίες χαρακτηρίζονταν από τους ειδικούς σχετικά «ήπιες».

Οπως όλα δείχνουν, σημαντική θα είναι η αποτίμηση ολόκληρης της εβδομάδας, η οποία θα κρίνει οριστικά εάν η καμπύλη των εισαγωγών οδηγείται στην επιπεδοποίηση ή όχι.

Ετσι, υπάρχει ενδεχόμενο οι αποφάσεις των ειδικών της Επιτροπής να μην ληφθούν την Τετάρτη, αλλά τελευταία στιγμή και πριν από την ανακοίνωση των μέτρων την Παρασκευή.

ΜΕΘ

Μεγάλη πίεση υπάρχει και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Ενώ κατά την εφημερία της Δευτέρας στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου ξεκίνησε με 10 κενές ΜΕΘ-Covid, το μεσημέρι της Τρίτης δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη.

Την ίδια στιγμή, περίπου 50 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται σε απλούς θαλάμους νοσηλείας αναμένοντας την εισαγωγή σε ΜΕΘ.

Κρούσματα

Σήμερα, Τρίτη, σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ, αναμένεται να ανακοινωθεί εξαιρετικά υψηλός αριθμός κρουσμάτων που ενδέχεται να φτάσει στις 3.600 νέες μολύνσεις, και να καταρρίψει το αρνητικό ρεκόρ των 3.586 κρουσμάτων που είχε καταγραφεί στις 23 Μαρτίου (εδώ).

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...