301
Συνεχίζει να καταγράφεται αυξητική τάση της παραλλαγής ΒΑ.2.86 (φωτ. αρχείου) | Menelaos Myrillas / SOOC

Κορονοϊός: Μειώνεται η δραστηριότητα, μετά από έξαρση αρκετών εβδομάδων

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2024, 17:26
Συνεχίζει να καταγράφεται αυξητική τάση της παραλλαγής ΒΑ.2.86 (φωτ. αρχείου)
|Menelaos Myrillas / SOOC

Κορονοϊός: Μειώνεται η δραστηριότητα, μετά από έξαρση αρκετών εβδομάδων

Protagon Team Protagon Team 8 Αυγούστου 2024, 17:26

Μειωμένη δραστηριότητα του κορονοϊού -έπειτα από έξαρση αρκετών εβδομάδων- καταγράφεται στη χώρα μας την τελευταία εβδομάδα, από 29 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου 2024, σύμφωνα με την νεότερη σχετική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Η θετικότητα στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρέμεινε σταθερή σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Καταγράφηκαν 833 νέες εισαγωγές παρουσιάζοντας μείωση. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 739 και ο αριθμός των εισαγωγών την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 469.

Στη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διασωληνώθηκαν εννέα ασθενείς, ενώ συνολικά νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 25 ασθενείς. Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός νέων διασωληνώσεων κατά τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 12 ενώ ο αριθμός των διασωληνώσεων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν οκτώ.

Στο ίδιο διάστημα έχασαν τη ζωή τους 40 ασθενείς (38 την προηγούμενη εβδομάδα). Ο μέσος εβδομαδιαίος αριθμός των θανάτων τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες ήταν 34 και ο αριθμός των θανάτων την αντίστοιχη εβδομάδα του 2023 ήταν 27.

Συνεχίζει να καταγράφεται αυξητική τάση της παραλλαγής ΒΑ.2.86 που φέρει έστω μία από τις μεταλλάξεις F456L και R346T, με επικράτησή της κατά τις τελευταίες εβδομάδες. Σημειώνεται ότι η κατηγορία αυτή παραλλαγμένων στελεχών δεν έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο σοβαρής νόσου.

Η επιτήρηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα έδειξε αύξηση της κυκλοφορίας του ιού SARS-CoV-2 σε έξι από τις δέκα περιοχές που ελέγχθηκαν.

Ιός του Δυτικού Νείλου

Δύο επιπλέον θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου καταγράφηκαν την τελευταία εβδομάδα.

Εως την Τετάρτη 7/8/2024 είχε αυξηθεί και ο αριθμός των δηλωθέντων περιστατικών με εργαστηριακή διάγνωση λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, με και χωρίς εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ) στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας διαγνώσθηκαν/δηλώθηκαν 22 νέα εγχώρια κρούσματα. Από την αρχή του 2024 ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών αριθμεί τα 55 και οι θάνατοι που σχετίζονται με τον ιό του Δυτικού Νείλου φτάνουν τους 8.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...