338
Φωτογραφία από Drive Through Rapid Test στη Γλυφάδα πριν από μερικούς μήνες | (φωτογραφία αρχείου)

Κορονοϊός: Γλυφάδα, Αλιμος και δυτικά προάστια πάνω από το όριο συναγερμού

Φωτογραφία από Drive Through Rapid Test στη Γλυφάδα πριν από μερικούς μήνες
| (φωτογραφία αρχείου)

Κορονοϊός: Γλυφάδα, Αλιμος και δυτικά προάστια πάνω από το όριο συναγερμού

Ιλιον, Χαϊδάρι, Αλιμος, Γλυφάδα και Καλλιθέα είναι οι πέντε περιοχές της Αττικής στις οποίες το ποσοστό θετικότητας είναι πάνω από το 4% που είναι το όριο του συναγερμού.

Στον αντίποδα, Μαρούσι, Βύρωνας, Αθήνα και Πειραιάς έχουν χαμηλότερα ποσοστά κορονοϊού.

Αυτά προκύπτουν από τη στατιστική ανάλυση των δεδομένων του ΕΟΔΥ, από τις μαζικές δειγματοληψίες που έγιναν από τις Κινητές Ομάδες (ΚΟΜΥ) στις συγκεκριμένες περιοχές χθες, Τετάρτη 7 Ιουλίου.

Συνολικά, ο ΕΟΔΥ πραγματοποιήσει 130 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 63 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 18.153 rapid tests και ανευρέθηκαν 397 θετικά, κάτι που σημαίνει ότι ο μέσος όρος της θετικότητας διαμορφώνεται στο 2,19%.

Η κατάταξη των περιοχών της Αττικής με την υψηλότερη θετικότητα διαμορφώνεται ως εξής:
  • Δήμος Αλίμου 6,56%
  • Δήμος Χαϊδαρίου 5,83%
  • Δήμος Γλυφάδας 5,44%
  • Δήμος Ιλίου 5,11%
  • Δήμος Διόνυσου 4,33%
Η κατάταξη των περιοχών με τη χαμηλότερη θετικότητα είναι:
  • Μαρούσι 1,69%
  • Βύρωνας 1,79%
  • Αθήνα (κέντρο) 2,56%
  • Πειραιάς 2,91%

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιά, στον Νότιο Τομέα Αθηνών το 66% των κρουσμάτων είναι ηλικίας από 15 έως και 24 ετών.

«Η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων από το Εθνικό Κέντρο Ανάλυσης Δεδομένων της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, δείχνει ότι τα κρούσματα εντοπίζονται σε πολύ νεαρές ηλικίες και σχετίζονται κυρίως με δραστηριότητες διασκέδασης. Οι μεγάλοι χώροι των κέντρων διασκέδασης, τα κλαμπ και τα μπαρ εμφανίζονται ως οι βασικοί χώροι υπερμετάδοσης του ιού», εξηγεί ο υφυπουργός.

Χάσμα και στις επιδόσεις εμβολιασμού

Εντυπωσιακά εξάλλου είναι και τα στοιχεία για την πορεία των εμβολιασμών στην Αττική, καθώς όπως προκύπτει, στα δυτικά προάστια έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους λιγότεροι από δύο στους δέκα πολίτες, σε αντίθεση με τα βόρεια προάστια όπου σχεδόν έξι στους δέκα είναι πλήρως εμβολιασμένοι και το -ομολογουμένως εντυπωσιακό- 81% έχει κάνει τουλάχιστον μία δόση.

Πιο συγκεκριμένα, στη Δυτική Αττική εμφανίζεται να έχει κάνει την πρώτη δόση το 21,09% του πληθυσμού, με μόλις 16,29% να έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του.

Στην Ανατολική Αττική τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 21,97% και 15,88%, ενώ στον Πειραιά 28,43% και 22,88%.

Στον αντίποδα, στα βόρεια προάστια πλήρως εμβολιασμένο εμφανίζεται το 59,88% του πληθυσμού, την ώρα που τουλάχιστον μία δόση έχει λάβει το 81,27%.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...