185
Στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κατέληξαν σήμερα δύο άτομα | Intime

Κορονοϊός: Φτάσαμε στο ψυχολογικό όριο των 200 νεκρών

Στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κατέληξαν σήμερα δύο άτομα
|Intime

Κορονοϊός: Φτάσαμε στο ψυχολογικό όριο των 200 νεκρών

Τους 200 έφτασαν οι νεκροί από τον κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς τις τελευταίες ώρες ακόμη τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Πρόκειται για μία γυναίκα 75 ετών και έναν άνδρα 90 ετών, που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, και έναν 85χρονο στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Τα περισσότερα άτομα που χάνουν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες είχαν καταγραφεί ως θετικά κρούσματα τουλάχιστον ενάμιση μήνα πριν, καθώς η νοσηλεία για λοιμώξεις Covid-19 στην Εντατική είναι μακροχρόνια και διαρκεί περισσότερο από ένα μήνα.

Αυτό σημαίνει ότι οι θάνατοι που θα προκύψουν από την αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, αναμένεται να καταγραφούν στα μέσα ή τέλη Αυγούστου.

Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του Protagon, μεταφέρθηκαν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και διασωληνώθηκαν ακόμη δύο ασθενείς που βρίσκονταν στη μονάδα Covid του Νοσοκομείου «Σωτήρια», ενώ υπάρχει σημαντική αύξηση του αριθμού νοσηλευομένων.

Την Τρίτη ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 36 νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη χώρα, εκ των οποίων τα δύο εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας (εδώ).

Τα συνολικά εισαγόμενα κρούσματα ήταν πέντε, ενώ ο αριθμός των κρουσμάτων συνολικά είναι 4.048, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...