188
Όλοι οι ηλικιωμένοι ήταν ασυμπτωματικοί | ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Κορoνοϊός: Σε καραντίνα το γηροκομείο με τα 19 κρούσματα στο Μαρούσι

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2020, 20:11
Όλοι οι ηλικιωμένοι ήταν ασυμπτωματικοί
|ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Κορoνοϊός: Σε καραντίνα το γηροκομείο με τα 19 κρούσματα στο Μαρούσι

Protagon Team Protagon Team 2 Σεπτεμβρίου 2020, 20:11

Νωρίς το βράδυ της Τετάρτης υπήρξαν πληροφορίες για μια νέα εστία κορονοϊού σε μια κλειστή δομή, σε γηροκομείο στο Μαρούσι, στα σύνορα με τα Μελίσσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protagon.gr, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που κάνει ο ΕΟΔΥ στα γηροκομεία, εντοπίστηκαν 19 θετικά κρούσματα κορονοϊού στο γηροκομείο Centaurea.

Όλοι τους ήταν ασυμπτωματικοί ενώ πραγματοποιείται ιχνηλάτιση των επαφών τους. Στο γηροκομείο στο Μαρούσι μεταβαίνουν ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση.

Οι συγγενείς των ηλικιωμένων ενημερώθηκαν σήμερα ότι οι άνθρωποί τους είναι θετικοί και ότι μεταφέρονται στην κλινική «Παμμακάριστος» και στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ διενήργησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους και σε άλλες μονάδες σε φροντίδας ηλικιωμένων σε Κηφισιά, Χαλάνδρι, Καλλιθέα και Νέα Σμύρνη.

Να σημειωθεί ότι πριν από μερικές ημέρες εντοπίστηκε κρούσμα σε οίκο ευγηρίας στο Μοσχάτο, ενώ συρροή κρουσμάτων, με πολλούς μάλιστα νεκρούς, κατεγράφη σε δύο οίκους ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 233 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, ενώ συνολικά 274 άνθρωποι έχουν καταλήξει από επιπλοκές της νόσου.

Για μια ακόμη φορά η Αττική βρίσκεται στο «κόκκινο» με 87 κρούσματα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...