Την ώρα που οι επιστήμονες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την ανάγκη να τιθασευθεί άμεσα η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα, και ειδικά την Αθήνα, άλλοι έξι άνθρωποι έχασαν τη μάχη με τον ιό, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να φθάνει πλέον τους 363.
Μέσα σε λίγες ώρες, επτά ασθενείς με Covid-19 –πέντε άνδρες και δύο γυναίκες– άφησαν την τελευταία τους πνοή σε νοσοκομεία της χώρας.
Στη Αλεξανδρούπολη εξέπνευσε ένας 67χρονος χωρίς υποκείμενα νοσήματα, σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, στη Μυτιλήνη ένας 84χρονος, στην Καβάλα ένας 76χρονος και το Nοσοκομείο Λάρισας ένας 63χρονος.
Στο «Σωτηρία» υπέκυψε μία γυναίκα 86 ετών και μία ακόμη, ηλικίας 74 ετών, στον «Ευαγγελισμό».
Τελευταίο χρονικά θύμα, ένας 68χρονος με υποκείμενα νοσήματα που νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ.
«Αν δεν προλάβουμε να αναστρέψουμε την πανδημία, μετά η αντιμετώπιση θα είναι πάρα πολύ δύσκολη και για μερικούς θα είναι αδύνατη», προειδοποίησε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, υπογραμμίζοντας σε δηλώσεις της στον «Θέμα 104,6», ότι για τη λήψη επιπλέον μέτρων δεν πρέπει να σκεφτόμαστε αριθμητικά, αλλά «πρέπει η πολιτεία και οι πολίτες να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, με σύνεση και αισιοδοξία για να αναστρέψουμε την κατάσταση».
Για μία ακόμη φορά η κυρία Λινού επανέλαβε ότι οφείλουμε «να προσπαθήσουμε άμεσα και να μην περιμένουμε την άλλη Δευτέρα για να λάβουμε μέτρα. Πρέπει να λάβουμε μέτρα σήμερα».
«Τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά, γιατί πιέζεται το σύστημα Yγείας», τόνισε από την πλευρά του ο καθηγητής Μικροβιολογίας και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.
«Οι αυξήσεις σε αυτά τα νοσήματα γίνονται ραγδαία», σημείωσε και «μέσα σε ημέρες είναι πολύ εύκολο να γίνει αυτό. Το είδαμε στο Ισραήλ, στην Ιταλία, στη Σερβία και αυτό φοβόμαστε περισσότερο».
Επεσήμανε, ωστόσο, ότι «δεν έχουμε ραγδαία αύξηση, άρα κάτι έχει γίνει, αλλά έχουμε σταθεροποίηση σε υψηλό αριθμό κρουσμάτων».
Ακολουθήστε το Protagon στο Google News