183
Το απόγευμα της Τρίτης η τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρώπης με θέμα τον κορονοϊό ήταν άλλη μία ευκαιρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θέσει το οικονομικό ζήτημα | Nikos Libertas / SOOC

Κορονοϊός: «Δει δη χρημάτων» είπε ο Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2020, 20:52
Το απόγευμα της Τρίτης η τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρώπης με θέμα τον κορονοϊό ήταν άλλη μία ευκαιρία για τον Κυριάκο Μητσοτάκη να θέσει το οικονομικό ζήτημα
|Nikos Libertas / SOOC

Κορονοϊός: «Δει δη χρημάτων» είπε ο Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη

Protagon Team Protagon Team 10 Μαρτίου 2020, 20:52

«Είναι απόλυτη προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας, και σε αυτό το πλαίσιο χρειαζόμαστε δημοσιονομικό χώρο για να προστατέψουμε όσους πλήττονται» – τα παραπάνω τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του, το απόγευμα της Τρίτης 10 Μαρτίου, στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών των 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Η εν λόγω τηλεδιάσκεψη οργανώθηκε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ με σκοπό τον πανευρωπαϊκό συντονισμό όσον αφορά την επιδημία του κινεζικού ιού.

Ο Πρωθυπουργός επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης του συστήματος υγείας των κρατών-μελών σε μέσα και σε προσωπικό. Δηλαδή την ανάγκη διάθεσης κονδυλίων.

Ο Πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα της ανάληψης οικονομικών μέτρων για την ενίσχυση της ρευστότητας και τη στήριξη της οικονομικής δραστηριότητας που πλήττεται, σημειώνοντας ότι το κόστος των μέτρων αυτών πρέπει να εξαιρεθεί από τους δημοσιονομικούς στόχους των κρατών-μελών, όπως προβλέπονται από το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης ή από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας όπως η Ελλάδα.

Στην παρέμβασή του στην τηλεδιάσκεψη ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε την ανάληψη ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για προμήθεια ειδών προστασίας (μάσκες), αλλά και αντιμετώπισης (αναπνευστήρες) και κατόπιν τη διανομή τους ανάλογα με τις ανάγκες στα κράτη-μέλη.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...