345
«Οι επιλογές Ανδρουλάκη στο κόμμα και στη Βουλή δεν αποπνέουν το αίσθημα ενότητας» σύμφωνα με τον Χάρη Δούκα | Nick Paleologos/SOOC

Κόντρα Δούκα – Ανδρουλάκη με το «καλημέρα»

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2024, 20:23
«Οι επιλογές Ανδρουλάκη στο κόμμα και στη Βουλή δεν αποπνέουν το αίσθημα ενότητας» σύμφωνα με τον Χάρη Δούκα
|Nick Paleologos/SOOC

Κόντρα Δούκα – Ανδρουλάκη με το «καλημέρα»

Protagon Team Protagon Team 21 Οκτωβρίου 2024, 20:23

Ενστάσεις και αιχμές για τον ανασχηματισμό του Νίκου Ανδρουλάκη στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξέφρασε η πλευρά του Χάρη Δούκα το απόγευμα της Δευτέρας, λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις της Χαρ. Τρικούπη για τη δημιουργία Συντονιστικού και τις αλλαγές στους κοινοβουλευτικούς τομείς εργασίας στο κόμμα. Για την πρώτη μετεκλογική του αντιπαράθεση με την ηγεσία ο δήμαρχος Αθηναίων και δεύτερος των εσωκομματικών εκλογών επέλεξε τη διαρροή που αποδίδεται σε συνεργάτες του, τακτική που χρησιμοποίησε κατά κόρον και την προηγούμενη περίοδο.

Σύμφωνα, λοιπόν, με όσα ανέφεραν κύκλοι κοντά στον κ. Δούκα, «αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη να μετέχει στο “Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο” του ΠΑΣΟΚ» μιας και που «η σύσταση του οργάνου ήταν δική του προεκλογική δέσμευση».

Ωστόσο, επισήμαναν, «στην τελική σύνθεση του οργάνου δεν συμπεριλαμβάνονται όλοι οι υποψήφιοι, όπως ήταν η πρόταση του Χάρη Δούκα, ώστε να αποδειχθεί η ενότητα στην πράξη». Ο λόγος για τις απουσίες των ονομάτων του Μιχάλη Κατρίνη και της Νάντιας Γιαννακοπούλου από τη σύνθεση του Συντονιστικού.

Η επόμενη διαφωνία που διατυπώθηκε αφορά στο χαρτοφυλάκιο της Αννας Διαμαντοπούλου, η οποία ανέλαβε τον Πολιτικό Σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ. «Ο στρατηγικός και πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπο όργανο και προς μια πολιτική κατεύθυνση» ήταν το σχετικό σχόλιο των ίδιων πηγών.

Γενικότερα, η πλευρά του κ. Δούκα εκτίμησε πως «οι συνολικές επιλογές, οι αρμοδιότητες, οι δομές και οι θέσεις στο κόμμα και στη Βουλή, δυστυχώς δεν αποπνέουν το αίσθημα ενότητας και δεν προωθούν τις απαραίτητες συνθέσεις και υπερβάσεις» αν και δεν έγιναν περισσότερες συγκεκριμένες αναφορές.

Κατά τ’ άλλα ο Χάρης Δούκας θέλησε να διαβεβαιώσει ότι υπηρετεί την ενότητα της παράταξης. Οπως το έθεσαν οι συνεργάτες του: «Σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε στον δρόμο της ενότητας και της νικηφόρας πορείας του ΠΑΣΟΚ».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επέλεξε να μην σχολιάσει ο ίδιος τις ενστάσεις αυτές.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σημείωσαν ωστόσο πως «δεν βοηθούν οι διαρροές που συντηρούν αχρείαστα το προεκλογικό κλίμα».

Αξίζει να αναφερθεί πως ο πρόεδρος του κόμματος, μετά την επανεκλογή του στην ηγεσία, προχώρησε σε σειρά επαφών με τους συνυποψηφίους του στις εσωκομματικές εκλογές προτού ανακοινώσει τον επίμαχο ανασχηματισμό. Με τον Χάρη Δούκα είχαν νέα συνάντηση, μάλιστα, εντός της ημέρας…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...