523
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, στα κυβερνητικά έδρανα της Βουλής με τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο | INTIMEnews

Κοντογεώργης: Ο Πρωθυπουργός αφουγκράζεται τι λένε οι βουλευτές, γι’ αυτό και η ΚΟ είναι αρραγής

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2024, 13:04
Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάσης Κοντογεώργης, στα κυβερνητικά έδρανα της Βουλής με τον υπουργό Επικρατείας Ακη Σκέρτσο
|INTIMEnews

Κοντογεώργης: Ο Πρωθυπουργός αφουγκράζεται τι λένε οι βουλευτές, γι’ αυτό και η ΚΟ είναι αρραγής

Protagon Team Protagon Team 22 Ιουλίου 2024, 13:04

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός εν όψει Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, οι αλλαγές σε επίπεδο γενικών γραμματέων των υπουργείων, η επαφή κυβέρνησης και Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που τέθηκαν στη ραδιοφωνική συνέντευξη του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Θανάση Κοντογεώργη, στα «Παραπολιτικά 90,1».

«Η ΔΕΘ -τόνισε ο κ. Κοντογεώργης- πάντοτε αποτελεί ορόσημο του κυβερνητικού προγραμματισμού, σχεδιασμού και προτεραιοτήτων για το επόμενο διάστημα», επισημαίνοντας αφενός ότι «τα τελευταία χρόνια ο Πρωθυπουργός έχει δώσει τον τόνο με τις προηγούμενες ομιλίες του» και αφετέρου την «τακτική συνεργασία με υπουργεία που βρίσκονται στις πολιτικές αιχμής», σε τομείς και θέματα όπως η Υγεία, η δημόσια διοίκηση και η ακρίβεια.

Οσον αφορά τη διαδικασία επιλογής των νέων γενικών γενικών γραμματέων στα υπουργεία, ο υφυπουργός σημείωσε πως είναι «αποκλειστικό προνόμιο του Πρωθυπουργού, όπου κρίνει ότι χρειάζεται αλλαγές, προκειμένου να λειτουργήσουν κρίσιμοι τομείς της δημόσιας διοίκησης και της κρατικής μηχανής».

«Ο ρόλος των γενικών γραμματέων -είπε-  είναι εξαιρετικά χρήσιμος και σημαντικός, και στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου, αλλά και στη διασύνδεση των κυβερνητικών προτεραιοτήτων με τη διοικητική μηχανή […] Οπως και όλα τα μέλη της κυβέρνησης, ειδικά οι γ.γ. είναι κρίσιμοι για τη λειτουργία και την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου».

Επομένως, συνέχισε στη σχετική αναφορά του , «αυτό ο Πρωθυπουργός θα το προσδιορίσει, αν είναι να γίνει κάτι, θα υπάρξουν ανακοινώσεις».

Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό της επόμενης ημέρας σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, ο κ. Κοντογεώργης έφερε το παράδειγμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κύπρο σε μια κίνηση, όπως υπογράμμισε, «υψηλής συμβολικής αξίας σε σχέση με τις προτεραιότητες μας, προφανώς υπάρχουν κάποια πράγματα που αφορούν το μέλλον».

Αναφερόμενος στη συνέχεια στη λειτουργία ης Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ο υφυπουργός θέλησε να επισημάνει πως ο «Πρωθυπουργός έχει δείξει, όχι μόνο κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ, και πριν, και μετά, ότι επενδύει και υπάρχει εμπιστοσύνη» στη σχέση με τους βουλευτές. »Γιατί προφανώς -όπως είπε- πέραν των προτεραιοτήτων κάθε βουλευτή σε σχέση με την εκλογική περιφέρειά του, (τα μέλη της ΚΟ) μεταφέρουν και ένα ευρύτερο κλίμα το οποίο προφανώς αφουγκράζεται ο Πρωθυπουργός».

Και ειδικά για το θέμα που ανέκυψε με την καθηγήτρια του Αριστοτελείου, Αικατερίνη Φουντεδάκη και τη ματαίωση τοποθέτησής της στην κεφαλή της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, ο κ. Κοντογεώργης ανέφερε:

«Υπήρξε μια πρόταση, υπήρξαν κάποιες επιφυλάξεις, ο Πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε σε αυτές. Η απόσυρση της υποψηφιότητας της κυρίας Φουντεδάκη δεν έχει να κάνει με την επιστημονική κατάρτιση ούτε με την εκτίμηση που μπορεί να έχει ο Πρωθυπουργός στο πρόσωπο της. Αλλά εφόσον τέθηκαν κάποιες επιφυλάξεις, ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε».

Σε κάθε περίπτωση, επανέλαβε, «ο Πρωθυπουργός πάντοτε αφουγκράζεται τι λέει η Κοινοβουλευτική Ομάδα, γι’ αυτό και η ΚΟ είναι αρραγής, και η πλειοψηφία εντός της Βουλής, και γι’ αυτό προχωράει το κυβερνητικό έργο».

Η συνέντευξη Κοντογεώργη έκλεισε με το θέμα των φουσκωμένων λογαριασμών ρεύματος:

«Στις αρχές Αυγούστου που θα προσδιοριστούν οι τιμές, θα προσδιοριστούν με ακρίβεια και το τέλος και οι επιδοτήσεις. Αυτό που έχει σημασία -τόνισε- είναι ότι εκεί που υπήρχε μια στρέβλωση για ειδικότερες συνθήκες που επικρατούν το τελευταίο διάστημα στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, η κυβέρνηση προστρέχει, όπως έκανε και το προηγούμενο διάστημα».

Στο πλαίσιο αυτό, κατεληξε ο  υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από το αρμόδιο υπουργείο στις αρχές Αυγούστου για τους λογαριασμούς του συγκεκριμένου μήνα.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...