379
Από την πυρκαγιά στην περιοχή Πετριές | In Time News / ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Κοντά σε οικισμούς η φωτιά στην Εύβοια – Σε ετοιμότητα το Λιμενικό

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2024, 21:35
Από την πυρκαγιά στην περιοχή Πετριές
|In Time News / ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Κοντά σε οικισμούς η φωτιά στην Εύβοια – Σε ετοιμότητα το Λιμενικό

Protagon Team Protagon Team 29 Ιουλίου 2024, 21:35

Στη μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας σε δασική έκταση πλησίον του οικισμού Πετριές στην Εύβοια εστίασε η έκτακτη ενημέρωση του εκπροσώπου Τύπου της Πυροσβεστικής πύραρχου Βασίλη Βαθρακογιάννη το απόγευμα.

Οπως σημείωσε, το πύρινο μέτωπο αυτό «έλαβε άμεσα επικίνδυνες διαστάσεις κυρίως εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων που έπνεαν στην περιοχή» ενώ «χρειάστηκε να εκδοθούν τέσσερα μηνύματα από το 112, αρχικά για την ενημέρωση των κατοίκων πλησίον της περιοχής που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά και στη συνέχεια για την απομάκρυνσή τους από τους οικισμούς Κριεζά, Κοσκινά και Πετριές».

Από τις πρώτες ώρες της πυρκαγιάς, στο σημείο επιχειρούσαν 189 πυροσβέστες με εννέα ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 56 οχήματα, καθώς και μεγάλος αριθμός εθελοντών, σύμφωνα με τον κ. Βαθρακογιάννης.

Ακόμη, για την αεροπυρόσβεση είχαν διατεθεί 26 εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 16 αεροσκάφη και δέκα ελικόπτερα, εκ των οποίων τα δύο για τον συντονισμό τους, ενώ στο έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν και υδροφόρες της τοπικής αυτοδιοίκησης και μηχανήματα έργου.

Επισημάνθηκε, επίσης, πως στην περιοχή μετέβη, για προληπτικούς λόγους, πυροσβεστικό πλοιάριο όπως και ότι το Λιμενικό Σώμα κινητοποιήθηκε με πλωτά μέσα πλησίον της ακτογραμμής.

Κι αυτό διότι τη στιγμή της ενημέρωσης από την Πυροσβεστική, λίγο μετά τις επτά, το κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς βρισκόταν κοντά σε κατοικημένες περιοχές και συγκεκριμένα «εσωτερικά του τριγώνου που σχηματίζουν οι οικισμοί Πετριές, Κριεζά και Αλώνια».

«Εξ αρχής δόθηκε προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και των οικισμών, προστατεύθηκε ο υδροβιότοπος της Λίμνης του Δύστου και μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Ολες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας, δίνουν πραγματική μάχη για τον περιορισμό της πυρκαγιάς στην Εύβοια» προσέθεσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου και οι συνθήκες το επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τους ειδικούς, θα είναι δυσκολότερες. Μεγάλη προσοχή από όλους μας» προειδοποίησε κλείνοντας ο κ. Βαθρακογιάννης.

Η ενημέρωση του, άλλωστε, είχε ξεκινήσει με την εικόνα της Πυροσβεστικής για το σύνολο των πυρκαγιών, με τις Αρχές να «μετρούν» 54 αγροτοδασικές πυρκαγιές εντός του τελευταίου 24ωρου.

Τραυματίστηκε ελαφρά πυροσβέστης

Ενας πυροσβέστης πενταετούς υποχρέωσης τραυματίστηκε ελαφρά στη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης της φωτιάς στην Εύβοια, όπως έγινε γνωστό αργότερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική υπέστη ελαφρά εγκαύματα και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αλιβερίου.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...