376
O τούρκος πρόεδρος χαιρετά τη μουσουλμανική μειονότητα κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή | Villa Costa / InTimeNews

Κον-Mπεντίτ: «Ο Ερντογάν ήρθε στην Ελλάδα για να πάρει τους οκτώ αξιωματικούς»

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2017, 19:11
O τούρκος πρόεδρος χαιρετά τη μουσουλμανική μειονότητα κατά την επίσκεψή του στην Κομοτηνή
|Villa Costa / InTimeNews

Κον-Mπεντίτ: «Ο Ερντογάν ήρθε στην Ελλάδα για να πάρει τους οκτώ αξιωματικούς»

Protagon Team Protagon Team 8 Δεκεμβρίου 2017, 19:11

Ο Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ είναι γερμανός πολιτικός, γαλλογερμανικής καταγωγής και ηγετική φυσιογνωμία του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος και του Μάη του ’68.

Από τους πρωταγωνιστές των γεγονότων του Μάη, θα εκδιωχθεί από το γαλλικό έδαφος και θα του απαγορευτεί η είσοδος μέχρι το 1978. Τη δεκαετία του ‘70 θα δραστηριοποιηθεί στο εναλλακτικό κίνημα. Το 1984 θα ενταχθεί στους Γερμανούς Πράσινους.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ντανιέλ Κον-Mπεντίτ αποτελεί μια εμβληματική μορφή της ευρωπαϊκής και παγκόσμιας Αριστεράς και είναι πρωταγωνιστικός παίκτης, με βαρύνουσα άποψη, στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή.

Ανάμεσα στα υπόλοιπα, έχει μια καθημερινή, τρίλεπτη εκπομπή στο Europe 1. Την αντίστοιχη της Παρασκευής την αφιέρωσε στην επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη χώρα μας.
Ο Απόστολος Δοξιάδης, αρθρογράφος του protagon, την παρακολούθησε και αμέσως μετά έγραψε στο προσωπικό προφίλ του στο facebook:

«BΑΡΥΣΗΜΑΝΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΤΑΝΙΕΛ ΚΟΝ-ΜΠΕΝΤΙΤ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΟΚΤΩ!

Ο Ντανιέλ Κον-Mπεντίτ, εμβληματική μορφή της Ευρωπαϊκής και παγκόσμιας Αριστεράς, ο ηγέτης του Μάη του 68, ηγέτης των ευρωπαίων Πρασίνων και σταθερά στις επάλξεις της προάσπισης του ανθρωπισμού, πρωταγωνιστικός παίκτης στην ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, αφιερώνει τη σημερινή του εκπομπή στην επίσκεψη Ερντογάν. Η τρίλεπτη καθημερινή εκπομπή του στο Εurope1, σημειωτέον, έχει τεράστια ακροαματικότητα, και επηρεάζει καθοριστικά την γαλλική, και όχι μόνο, πολιτική ατζέντα.

Ο Κον-Μπεντίτ τα λέει τα λέει έξω από τα δόντια, ξεκινώντας πως “ο Ερντογάν δεν πήγε στην Ελλάδα από ευγένεια”. Ως κύριο σκοπό του ταξιδιού του, αναδεικνύει την επιθυμία να πιέσει για να πάρει τους Οκτώ!

Ο Κον-Μπεντίτ λέει σύντομα την ιστορία: ο Τσίπρας αναφέρει ότι ο Τσίπρας έταξε να τους δώσει, αλλά η ελληνική Δικαιοσύνη έκανε το καθήκον τους και το αρνήθηκε.

Ο Τσίπρας θα μπορούσε να πουλήσει τους αξιωματικούς για ανταλλάγματα καθώς νομίζει, λέει ο Κον-Μπεντίτ, πράγμα πολύ αμφίβολο αλλά και βαθιά προβληματικό. Επαινεί άλλους ευρωπαίους ηγέτες, που δε δέχθηκαν να μπουν σε τέτοια παζάρια με τον δικτάτορα και ελπίζει ότι ο Τσίπρας θα τους μιμηθεί.

Τέλος προτείνει να παρέμβει μια άλλη ευρωπαϊκή χώρα (“γιατί όχι και η Γαλλία;” αναρωτιέται) για να πάρει τους Οκτώ και να τους σώσει.

Η πιο σημαντική διεθνής παρέμβαση από την αρχή της υπόθεσης των Οκτώ, από μια προσωπικότητα με τεράστιο βάρος γνώμης σε όλο τον κόσμο.

ΣΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΓΝΩΜΟΝΕΣ, ΑΙΩΝΙΕ ΕΦΗΒΕ ΝΤΑΝΙ!

(Υ.Γ.: Ελπίζω αργότερα να το αναρτήσω με υποτίτλους. Εθελοντές ευπρόσδεκτοι, στο inbox)».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...