255
Θερμός εναγκαλισμός Μπερλουσκόνι και Πούτιν, στη Ρώμη, το 2015. Η σχέση τους παραμένει άριστη | EPA/TELENEWS

Κομισιόν κατά Μπερλουσκόνι για τη βότκα του Πούτιν: Απαγορεύεται η εισαγωγή αλκοόλ από τη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2022, 13:24
Θερμός εναγκαλισμός Μπερλουσκόνι και Πούτιν, στη Ρώμη, το 2015. Η σχέση τους παραμένει άριστη
|EPA/TELENEWS

Κομισιόν κατά Μπερλουσκόνι για τη βότκα του Πούτιν: Απαγορεύεται η εισαγωγή αλκοόλ από τη Ρωσία

Protagon Team Protagon Team 20 Οκτωβρίου 2022, 13:24

Μέχρι τις Βρυξέλλες έφτασαν τα 20 μπουκάλια βότκας που έστειλε ο Βλαντίμιρ Πούτιν στον Σίλβιο Μπερλουσκόνι για τα γενέθλιά του.

Την Πέμπτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πήρε θέση για το ζήτημα, που έχει αναστατώσει τον συνασπισμό της ιταλικής Ακροδεξιάς  ο οποίος ετοιμάζεται να σχηματίσει κυβέρνηση, και ανακοίνωσε πως η εισαγωγή τους στην Ιταλία παραβιάζει τις ευρωπαϊκές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, του οποίου το κόμμα Forza Italia φιλοδοξεί να συμμετάσχει στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού, προκάλεσε διαμάχες αυτή την εβδομάδα όταν δήλωσε ότι είναι και πάλι σε επαφή με τον Πούτιν και ότι πρόσφατα αντάλλαξε μαζί του «γλυκές επιστολές».

«Για τα γενέθλιά μου, μου έστειλε 20 μπουκάλια βότκας και μια πολύ “γλυκιά” επιστολή», δήλωσε ο Μπερλουσκόνι, που τον περασμένο μήνα έγινε 86 ετών, στους βουλευτές του, σύμφωνα με το ηχητικό απόσπασμα που έδωσε στη δημοσιότητα το πρακτορείο ειδήσεων LaPresse.

Το πακέτο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Μόσχας, επέκτεινε την απαγόρευση εισαγωγών για ρωσικά προϊόντα προκειμένου να περιλαμβάνονται και τα οινοπνευματώδη ποτά, ανέφερε εκπρόσωπος της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει εξαίρεση για δώρα.

Ωστόσο, εναπόκειται στα μεμονωμένα κράτη-μέλη να εφαρμόσουν τις κυρώσεις, σύμφωνα με την ίδια πηγή, και δεν ήταν άμεσα σαφές εάν θα ληφθούν μέτρα σε ό,τι αφορά την υπόθεση αυτή από τις ιταλικές αρχές.

Πάντως, τα σχόλια του Μπερλουσκόνι για τον Πούτιν, προκάλεσαν τριγμούς στον συνασπισμό της ιταλικής Ακροδεξιάς, καθώς η πιθανή επόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, δήλωσε την Τετάρτη ότι η νέα κυβέρνησή της θα είναι υπέρ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...