170
Η Ακρόπολη θολή από τη σκόνη της Σαχάρας, όπως φαίνεται από τον Λυκαβηττό | ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Intime

Κολυδάς: Πότε θα φύγει η αφρικανική σκόνη

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2024, 16:12
Η Ακρόπολη θολή από τη σκόνη της Σαχάρας, όπως φαίνεται από τον Λυκαβηττό
|ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ/Intime

Κολυδάς: Πότε θα φύγει η αφρικανική σκόνη

Protagon Team Protagon Team 19 Μαΐου 2024, 16:12

Αποπνικτική είναι και την Κυριακή η ατμόσφαιρα σε πολλές περιοχές της Ελλάδα, λόγω των υψηλών συγκεντρώσεων σκόνης από τη Σαχάρα.

Ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής προγνώσεων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ανέφερε πως η σκόνη θα παραμείνει στη χώρα μέχρι το βράδυ της Τετάρτης.

Αναλυτικότερα, ο μετεωρολόγος επισήμανε:

«Εδώ και πολλά χρόνια το Ελληνικό μοντέλο #Skiron παρέχει αξιόπιστες προγνώσεις των μετεωρολογικών φαινομένων αλλά και της σκόνης, χάρη στη στήριξη του ΕΚΠΑ και τον ζήλο των επιστημόνων που συντηρούν αυτό το σύστημα.

»Για όσους δεν γνωρίζουν, το πρωτοποριακό σύστημα γεννήθηκε χάρη στις προσπάθειες του πανεπιστημιακού δάσκαλου και ερευνητή Γεωργίου Κάλλου ο οποίος εδώ και δύο περίπου χρόνια δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας.

Το μοντέλο αυτό μας δίνει την συνολική εικόνα της σκόνης από τα βάθη της ερήμου , γι’ αυτό δεν διακρίνεται τόσο καθαρά η Ελλάδα.

Με λίγες βελτιώσεις στο domain θα γίνει πιο εύχρηστο και ευανάγνωστο. Γεγονός πάντως είναι ότι ακόμη και έτσι, εύκολα διακρίνουμε ότι από το βράδυ της Τετάρτης το θέμα “σκόνη” λαμβάνει τέλος», αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανάρτηση που συνοδεύει με την πορεία της αφρικανικής σκόνης.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...