286
Ο Θοδωρής Κολυδάς σε παλαιότερη παρουσία του σε σύσκεψη στη ΓΓΠΠ | /ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Κολυδάς: Είχα ενημερώσει ότι η κακοκαιρία θα ξεκινούσε νωρίτερα

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2022, 20:28
Ο Θοδωρής Κολυδάς σε παλαιότερη παρουσία του σε σύσκεψη στη ΓΓΠΠ
|/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ

Κολυδάς: Είχα ενημερώσει ότι η κακοκαιρία θα ξεκινούσε νωρίτερα

Protagon Team Protagon Team 25 Ιανουαρίου 2022, 20:28

Τις αιτιάσεις περί αιφνιδιασμού του κρατικού μηχανισμού επειδή οι μετεωρολόγοι δεν είχαν προβλέψει πως η σφοδρή χιονοθύελλα της κακοκαιρίας «Ελπίδα» θα έλθει νωρίτερα, το πρωί της Δευτέρας αντί για το μεσημέρι —μια θέση που επιστράτευσαν διάφοροι, από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη μέχρι τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου και τον αν. υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα— διέψευσε κατηγορηματικά ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ.

«Ως επιστήμονας αλλά και ως διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ αισθάνομαι ότι έχω την “τυπική” αλλά και την ηθική υποχρέωση να εκθέσω κάποια δεδομένα που σχετίζονται με την πρόσφατη κακοκαιρία, με άμεσο στόχο την ενημέρωση όλων των πολιτών», ανέφερε ο κ. Κολυδάς στην αναλυτική ανακοίνωσή του το βράδυ της Τρίτης, σημειώνοντας ότι η συγκεκριμένη κακοκαιρία είχε χαρακτηριστεί εγκαίρως επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο, δόθηκε «κόκκινος συναγερμός» και —το κυριότερο— από πλευράς ΕΜΥ προσδιορίστηκε χρονικά με μεγάλη ακρίβεια.

Ως προς αυτό το τελευταίο, δηλαδή ότι η χιονοθύελλα θα έπληττε το Λεκανοπέδιο λίγο νωρίτερα απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, ο κ. Κολυδάς τόνισε ότι είχε ενημερώσει σχετικά στη σύσκεψη για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας που έγινε την Κυριακή.

«Σχετικά με τη χρονική έναρξη της κακοκαιρίας, οι προγνώσεις της ΕΜΥ ήταν ακριβείς, τόσο στις επίσημες προγνώσεις στην ιστοσελίδα της όσο και στις σχετικές συσκέψεις στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, όπου μετείχα και φυσικά δεν εκπροσωπούσα μόνο τον εαυτό μου αλλά ολόκληρη την ΕΜΥ ως υπηρεσία», ανέφερε ο κ. Κολυδάς, για να υπογραμμίσει ακολούθως ότι «στην προχθεσινή (κυριακάτικη) σύσκεψη, μελετώντας online τα δεδομένα, τα οποία προέβαλα και σε όλους τους συμμετέχοντες, τόνισα ότι η κακοκαιρία τελικώς θα ξεκίναγε νωρίτερα απ’ ό,τι έδειχναν τα πρώτα στοιχεία τα οποία τους είχα παρουσιάσει από το σχετικό powerpoint. Συνεπώς όλοι είχαν εικόνα του τι θα επακολουθούσε».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...