572
Aπό τα ξέφρενα πάρτι στη Ζάκυνθο σε 14ήμερη αυτοαπομόνωση; «Οχι βέβαια», είπαν εκατοντάδες βρετανοί τουρίστες και μπήκαν στο πρώτο αεροπλάνο της επιστροφής | Facebook

«Κόκκινα» νησιά: «Μάχη» από 60.000 Βρετανούς για να γλιτώσουν την καραντίνα – Κερδοσκοπία στα εισιτήρια

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 12:44
Aπό τα ξέφρενα πάρτι στη Ζάκυνθο σε 14ήμερη αυτοαπομόνωση; «Οχι βέβαια», είπαν εκατοντάδες βρετανοί τουρίστες και μπήκαν στο πρώτο αεροπλάνο της επιστροφής
|Facebook

«Κόκκινα» νησιά: «Μάχη» από 60.000 Βρετανούς για να γλιτώσουν την καραντίνα – Κερδοσκοπία στα εισιτήρια

Protagon Team Protagon Team 8 Σεπτεμβρίου 2020, 12:44

Τη Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας, Γκραντ Σαπς, ανακοίνωσε ότι οι βρετανοί πολίτες που επέλεξαν να περάσουν τις διακοπές τους στα ελληνικά νησιά και συγκεκριμένα σε Λέσβο, Τήνο, Σέριφο, Μύκονο, Κρήτη, Σαντορίνη και Ζάκυνθο, οφείλουν να επιστρέψουν στη χώρα τους έως την προσεχή Τετάρτη στις 4 π.μ., σε διαφορετική περίπτωση θα τίθενται σε 14ήμερη καραντίνα με το που επιστρέφουν στη χώρα τους.

Αν και είχαν προηγηθεί ανάλογες αποφάσεις από τη Σκωτία και την Ουαλία (σ.σ. η Σκωτία αποφάσισε την επιβολή καραντίνας σε όσους επιστρέφουν από την Ελλάδα γενικά και η Ουαλία απαγόρευσε τα ταξίδια σε μία σειρά από νησιά της χώρας μας), η ανακοίνωση Σαπς προκάλεσε αναταραχή, με χιλιάδες βρετανούς τουρίστες να αναζητούν τρόπο να αναχωρήσουν έγκαιρα από Ελλάδα, ώστε να γλιτώσουν τη 14ημερη καραντίνα στη χώρα τους.

Ο βρετανός υπουργός διαβεβαίωσε πάντως ότι δεν θα ακολουθήσει το παράδειγμα της Σκωτίας για επιβολή περιορισμών σε όλες τις αφίξεις από Ελλάδα. «Για πρώτη φορά», σημείωσε, «έχουμε τα δεδομένα και την ικανότητα να προσθέτουμε και να αφαιρούμε συγκεκριμένα νησιά από το σύστημα καραντίνας, παρέχοντας παράλληλα τη μέγιστη προστασία για το κοινό».

Εν τω μεταξύ, με ταξιδιωτική οδηγία που εκδόθηκε, καλούνται οι βρετανοί πολίτες να αποφεύγουν τα μη απαραίτητα ταξίδια στα συγκεκριμένα επτά νησιά, αλλά όχι γενικά στην Ελλάδα.

Από τη «μάχη» για την εξασφάλιση ενός εισιτηρίου επιστροφής στη Βρετανία δεν έλειψαν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας, καθώς όσοι επιχείρησαν να αλλάξουν τα εισιτήριά τους, κλήθηκαν να πληρώσουν έως και το τριπλάσιο του αρχικού αντιτίμου.

Για κάποιους ήταν ακόμα και θέμα λίγων ωρών να προλάβουν τη σχετική προθεσμία που δόθηκε από τη βρετανική κυβέρνηση για να μην μπουν στην 14ήμερη καραντίνα. Οι ελεύθερες θέσεις ωστόσο σε πτήσεις που αναχωρούσαν νωρίτερα από τη δική τους, ήταν ελάχιστες.

Αλλοι, πάλι, αδυνατούσαν να αντιληφθούν τον λόγο για τον οποίο ελήφθη η επίμαχη απόφαση.

«Δεν το καταλαβαίνω, γιατί φαίνεται να υπάρχει μεγαλύτερη ασφάλεια εδώ από ό,τι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι πολύ ήσυχα, δεν υπάρχει σχεδόν κανείς στις παραλίες, όλο το προσωπικό (στις επιχειρήσεις) φορά μάσκα και υπάρχει αντισηπτικό σε κάθε τραπέζι. Δεν πρόκειται για ένα νησί για πάρτι, όλα κλείνουν τα μεσάνυχτα και νομίζω ότι σημειώνονται μόλις 1-2 κρούσματα τη μέρα τις τελευταίες εβδομάδες, συγκριτικά με τα χιλιάδες δικά μας. Δεν ανησυχούσαμε καθόλου να έρθουμε εδώ», περιέγραψε σε δηλώσεις του στην Daily Mail (δείτε κάτω τη φωτογραφία από το σχετικό δημοσίευμα) ένας από τους Βρετανούς που επέλεξαν την Κρήτη για τις διακοπές τους.

«Η κυβέρνηση φαίνεται να μην ξέρει τι κάνει. Παραθέτουν διαφορετικούς αριθμούς και είναι σαν να παίζουν ρώσικη ρουλέτα», σχολίασε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας θυμό και απογοήτευση και αντιμετωπίζοντας ως τιμωρία την απόφαση για την 14ήμερη καραντίνα.

«Αισθανθήκαμε 100% πιο ασφαλείς εδώ από ό,τι στο Λιντς, καθώς όλοι οι εργαζόμενοι φορούν μάσκες και οι περιοχές έχουν πολύ λιγότερο συνωστισμό», δήλωσε μία άλλη τουρίστρια, που επίσης βρέθηκε για τις διακοπές της στην Κρήτη.

«Τα μπαρ και τα λοιπά φαίνονται πολύ πιο ήσυχα, το ξενοδοχείο δεν φαίνεται να είναι καν στη μισή χωρητικότητα, οπότε υπάρχει αρκετός χώρος γύρω από την πισίνα/παραλία. Φαίνεται ότι υπάρχει πολύ περισσότερη ευαισθητοποίηση όσον αφορά τις μάσκες», πρόσθεσε η 24χρονη από το Λιντς, αντιπαραβάλλοντας τις εικόνες σε εμπορικό κέντρο της πόλης της, όπου όλοι επιμένουν να αγνοούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

«Ημουν νευρική όταν έβγαινα για φαγητό ή ποτό στο Ηνωμένο Βασίλειο, γιατί υπάρχει μεγάλος συνωστισμός, κανένας δεν ακολουθεί τους κανόνες, κάτι που είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με το πώς νιώθω εδώ (…) Επρεπε να ταξιδέψω με αεροπλάνο τέσσερις ώρες για να νιώσω άνετα να κάνω οτιδήποτε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...