260
«Και ακούστε να σας πω πώς πέθανε ο Πριγκόζιν...»: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλά στο Σότσι, την Πέμπτη | Sputnik/Grigory Sysoyev/Pool via REUTERS

Κοκαΐνη και χειροβομβίδες: Η απίστευτη θεωρία του Πούτιν για τον θάνατο του Πριγκόζιν

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2023, 09:42
«Και ακούστε να σας πω πώς πέθανε ο Πριγκόζιν...»: Ο Βλαντίμιρ Πούτιν μιλά στο Σότσι, την Πέμπτη
|Sputnik/Grigory Sysoyev/Pool via REUTERS

Κοκαΐνη και χειροβομβίδες: Η απίστευτη θεωρία του Πούτιν για τον θάνατο του Πριγκόζιν

Protagon Team Protagon Team 6 Οκτωβρίου 2023, 09:42

Από «έκρηξη χειροβομβίδας», στο εσωτερικό του αεροσκάφους, προκλήθηκε η πτώση και συντριβή του  Embraer στο οποίο επέβαινε ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, σύμφωνα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο ρώσος πρόεδρος απέρριψε κατηγορηματικά τις εικασίες περί ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στο αεροσκάφος, μιλώντας στη Λέσχη Συζήτησης «Βαλντάι» στο Σότσι, την Πέμπτη, στην οποία παρευρίσκονταν ολιγάρχες και συνεργάτες του.

Το ιδιωτικό αεροσκάφος με το οποίο ο Πριγκόζιν ταξίδευε στην Αγία Πετρούπολη συνετρίβη στις 23 Αυγούστου βόρεια της Μόσχας, παρασύροντας στον θάνατο τους 10 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους άλλα δύο κορυφαία στελέχη της Βάγκνερ, τέσσερις σωματοφύλακες του Πριγκόζιν και τα τρία μέλη του πληρώματος.

Ο Πούτιν αποκάλυψε την «ενημέρωση» που είχε πριν από λίγες ημέρες από τον επικεφαλής της Ερευνητικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Θραύσματα χειροβομβίδων βρέθηκαν στις σορούς των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος. Δεν υπήρξε εξωτερικό πλήγμα, αυτό είναι τεκμηριωμένο», είπε, απορρίπτοντας τη θεωρία δυτικών αξιωματούχων περί κατάρριψης του αεροσκάφους από πύραυλο με εντολή του ρώσου προέδρου που ήθελε να πάρει εκδίκηση για την ανταρσία του Πριγκόζιν.

Σύμφωνα με τους Times, αξιωματούχος του Πενταγώνου είχε αναφέρει ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πιστεύουν πως το αεροσκάφος ανατινάχθηκε από εκρηκτικά που είχαν κρύψει οι ρωσικές αρχές σε κιβώτιο με κρασιά.

Ο Πούτιν δεν εξήγησε πώς θα μπορούσαν να εκραγούν χειροβομβίδες στην καμπίνα των επιβατών, και επεσήμανε πως ήταν λάθος των εμπειρογνωμόνων να μην κάνουν τεστ ανίχνευσης ουσιών στον οργανισμό των θυμάτων, ισχυριζόμενος ότι σε έφοδο στα γραφεία της Βάγκνερ στην Αγία Πετρούπολη είχαν βρεθεί παλαιότερα πέντε κιλά κοκαΐνης.

Μέχρι σήμερα, οι ρωσικές αρχές δεν έχουν εκδώσει πόρισμα για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...