180
Ενα καπέλο μπορεί να μην είναι αρκετό για να προστατευτείς από τη ζέστη όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου | Δημήτρης Περιστέρης / IntimeNews

Κλιματιζόμενους χώρους άνοιξαν οι δήμοι της Αττικής λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2022, 18:17
Ενα καπέλο μπορεί να μην είναι αρκετό για να προστατευτείς από τη ζέστη όταν η θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς Κελσίου
|Δημήτρης Περιστέρης / IntimeNews

Κλιματιζόμενους χώρους άνοιξαν οι δήμοι της Αττικής λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Protagon Team Protagon Team 18 Αυγούστου 2022, 18:17

Επί ποδός βρίσκονται από την Πέμπτη οι δήμοι της Αττικής ενόψει του ζεστού κύματος που αναμένεται αυτό το τριήμερο. Οι δημοτικές υπηρεσίες επικεντρώνουν την προσοχή τους στην προστασία των δημοτών και ιδιαίτερα αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Ολοι οι δήμοι έχουν, ήδη, ανακοινώσει τη λειτουργία κλιματιζόμενων χώρων σε δημοτικά κτίρια, όπως ΚΑΠΗ, αίθουσες σε Πολιτιστικά Κέντρα κ.α., από τις πρωινές ώρες μέχρι τις βραδινές, για φιλοξενία και προστασία των πολιτών που μπορεί να νιώσουν πως το έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, εκδίδουν συμβουλές για να τις ακολουθήσουν οι πολίτες αυτές τις ζεστές ημέρες, αλλά και οδηγίες για βοήθεια προς κάποιον που ενδεχομένως υποστεί θερμοπληξία. Με ανακοινώσεις συνιστούν, ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να τηρούν τις γενικές οδηγίες για την αποφυγή των συνεπειών που μπορεί να έχει η έκθεση στις υψηλές θερμοκρασίες και για κάθε ενδεχόμενο έχουν θέσει στη διάθεση του κοινού τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης. Ανάλογα με τις μετεωρολογικές προγνώσεις θα καθοριστεί η περαιτέρω λειτουργία των κλιματιζόμενων χώρων και για το επόμενο διάστημα.

Τέλος, σε επιφυλακή έχουν τεθεί και οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας των δήμων της Αττικής, για να επέμβουν αν και όπου χρειαστεί.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News