216
Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, λέει για τους πολέμους (στη Μέση Ανατολή, τουλάχιστον) ο ιταλός φωτογράφος Λορέντζο Μελόνι | © Lorenzo Meloni / Magnum Photos

Κλικ από την «επαναλαμβανόμενη Ιστορία» του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2023, 13:00
Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, λέει για τους πολέμους (στη Μέση Ανατολή, τουλάχιστον) ο ιταλός φωτογράφος Λορέντζο Μελόνι
|© Lorenzo Meloni / Magnum Photos

Κλικ από την «επαναλαμβανόμενη Ιστορία» του κόσμου

Protagon Team Protagon Team 7 Φεβρουαρίου 2023, 13:00

Ταξιδεύοντας επί μία δεκαετία σε όλη τη Μέση Ανατολή, στη Συρία, στο Ιράκ, αλλά και στη Λιβύη, ο πολεμικός φωτογράφος Λορέντζο Μελόνι συγκέντρωσε χιλιάδες εικόνες για το λεύκωμα «We Don’t Say Goodbye» (GOST, 2022).

Στη σελίδα 17 του λευκώματός του, ο ιταλός καλλιτέχνης και φωτορεπόρτερ έγραψε μια φράση που σηματοδοτεί κατά κάποιον τρόπο τη συγκεκριμένη δουλειά του: «Η Ιστορία επαναλαμβάνεται και η λογική ανά τους αιώνες δεν αλλάζει»…

Ακολουθούν μερικές φωτογραφίες από το άλμπουμ του Μελόνι.

Κουαγιαράχ του Ιράκ, Νοέμβριος 2016. Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους πυρπόλησαν πετρελαιοπηγές κοντά στην Κουαγιαράχ για να χρησιμοποιήσουν τον καπνό ως κάλυψή τους από τις αεροπορικές επιδρομές της ιρακινής αεροπορίας και του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ (© Lorenzo Meloni /Magnum Photos)

 

Παλμύρα της Συρίας, Απρίλιος 2016. Μετά την ανακατάληψη των αρχαίων και σύγχρονων πόλεων της περιοχής της Παλμύρας, οι νικητές, οι στρατιώτες του Συριακού Αραβικού Στρατού, σκαρφαλώνουν στα ερείπια (© Lorenzo Meloni / Magnum Photos)

 

Σύρτη της Λιβύης, Σεπτέμβριος 2016. Λίβυος μαχητής βαδίζει στο Συνεδριακό Κέντρο «Ουαγκαντούγκου», κτισμένο επί ημερών Μουαμάρ Καντάφι, ύστερα από την απελευθέρωσή του από το Ισλαμικό Κράτος (© Lorenzo Meloni / Magnum Photos)

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...