253
Οσοι είχαν εισιτήρια για το μεσημέρι, μπορούν να πάνε μετά τις 5 το απόγευμα | ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Κλειστή η Ακρόπολη λόγω καύσωνα

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2024, 10:24
Οσοι είχαν εισιτήρια για το μεσημέρι, μπορούν να πάνε μετά τις 5 το απόγευμα
|ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Κλειστή η Ακρόπολη λόγω καύσωνα

Protagon Team Protagon Team 12 Ιουνίου 2024, 10:24

Μετά τα σχολεία, ο καύσωνας κλείνει και τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού, την Τετάρτη ο αρχαιολογικός χώρος Ακροπόλεως θα παραμείνει κλειστός από τις 12 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα.

Διευκρινίζεται ότι όσοι έχουν εκδώσει εισιτήρια για το διάστημα 12.00-17.00, μπορούν να επισκεφθούν τον αρχαιολογικό χώρο μετά την επαναλειτουργία του, και στο διάστημα μεταξύ 5 το απόγευμα και 8 το βράδυ.

Από την Τρίτη, ο Δήμος Αθηναίων και άλλοι, τουλάχιστον 18 δήμοι στο λεκανοπέδιο Αττικής αποφάσισαν να κρατήσουν κλειστά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Νηπιαγωγεία – Δημοτικά). Το ίδιο αποφάσισαν και μια σειρά δήμοι στη βόρεια Ελλάδα. Κανονικά λειτουργούν, ωστόσο, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια για τις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις.

Εργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία καλεί τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα να λάβουν μέτρα για την προστασία των εργαζομένων από τις υψηλές θερμοκρασίες. Τα μέτρα περιλαμβάνουν μείωση της απασχόλησης ή και παύση των εργασιών κατά τις ώρες θερμοκρασιακής αιχμής (12.00-17.00). Οι εργοδότες που δεν θα τηρήσουν τα προβλεπόμενα απειλούνται μάλιστα με πρόστιμο 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο.

Τηλεργασία και άδειες ειδικού σκοπού «επιστρατεύει» ο δημόσιος τομέας εν μέσω καύσωνα. Δείτε εδώ αναλυτικά πώς θα λειτουργήσει το Δημόσιο.

Σύνταγμα ανοιχτό

Ανοιχτή για τους διερχόμενους πολίτες θα είναι την Τετάρτη και την Πέμπτη, από τις 10 το πρωί ως τις 6 το απόγευμα, η κλιματιζόμενη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μετρό στο Σύνταγμα, για μια στάση δροσιάς.

Η ΣΤΑΣΥ θα προσφέρει και μπουκάλια νερού σε όσους το επιθυμούν.

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...