555
«Οι πωλήσεις της καθημερινής έντυπης έκδοσης δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 750 φύλλα ημερησίως» ανέφερε η εκδότρια εταιρεία στη σχετική ανακοίνωσή της | ΙΝΤΙΜΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Κλείνει το ημερήσιο φύλλο της εφημερίδας «Αυγή»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2024, 17:38
«Οι πωλήσεις της καθημερινής έντυπης έκδοσης δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 750 φύλλα ημερησίως» ανέφερε η εκδότρια εταιρεία στη σχετική ανακοίνωσή της
|ΙΝΤΙΜΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Κλείνει το ημερήσιο φύλλο της εφημερίδας «Αυγή»

Protagon Team Protagon Team 25 Ιουνίου 2024, 17:38

Αναστέλλεται η έκδοση του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας «Αυγή», με επίκληση οικονομικών προβλημάτων από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ (άλλωστε ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης είχε μιλήσει για χάος στα οικονομικά του κόμματος).

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τη σχετική απόφαση έλαβαν το εκτελεστικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ από κοινού με το Δ.Σ. της εταιρείας που εκδίδει την ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς.

Αποφασίστηκε, επίσης, πως θα ακολουθηθεί μοντέλο εξυγίανσης τόσο για το έντυπο όσο και για τον ραδιοφωνικό σταθμό του κόμματος «Στο Κόκκινο», αντίστοιχο με το μοντέλο που θα ακολουθηθεί στην Κουμουνδούρου.

Οι πρώτες πληροφορίες για τα εν λόγω σχέδια ανέφεραν πως δεν θα υπάρξουν απολύσεις, ότι το κυριακάτικο φύλλο θα συνεχίσει να εκδίδεται όπως και ότι θα παραμείνει στο «αέρα» το site της «Αυγής».

Η ίδια η εταιρεία, ωστόσο, δεν εμφανίζεται να δεσμεύεται για κάτι από τα παραπάνω (βλ. παρακάτω την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε).

Το φύλλο που έμελλε να είναι το τελευταίο της ημερήσιας «Αυγής»

Οι εργαζόμενοι και τα σωματεία των εργαζομένων στον Τύπου ενημερώθηκαν για την εξέλιξη το μεσημέρι της Τρίτης.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε περιγράψει με μελανά χρώματα τα οικονομικά του κόμματος.

«Δυστυχώς παρέλαβα ένα χάος. Μπορεί να μην έχουμε οφειλές σε τράπεζες, αλλά έχουμε πολύ μεγάλα ανοίγματα σε προμηθευτές» και θα πρέπει επομένως να «αρχίσει μια επίπονη διαδικασία εξορθολογισμού» είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης (περισσότερα εδώ).

Εντονη διαμαρτυρία της ΕΣΗΕΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρήθηκε «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο για την απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να αναστείλει την καθημερινή έκδοση της εφημερίδας “Αυγή”».

Οπως τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση, «αυτός ο “ξαφνικός θάνατος” αποφασίστηκε χωρίς σχεδιασμό, χωρίς διαβούλευση, χωρίς ενημέρωση και, κυρίως, χωρίς εγγυήσεις για το μέλλον των εργαζομένων. Ανάλογες προσπάθειες είχαν γίνει και κατά το παρελθόν αλλά συνάντησαν τη σθεναρή αντίδραση των εργαζομένων και τα όποια σχέδια αναστολής της έκδοσης ματαιώθηκαν.

Η διακοπή της καθημερινής έκδοσης του ιστορικού εντύπου, στο οποίο υπηρέτησαν κορυφαίοι συνάδελφοι και πολιτικοί προερχόμενοι από την Αριστερά, αποτελεί πλήγμα για τον κλάδο και τραυματίζει την πολυφωνία στην Ενημέρωση».

Η Ενωση Συντακτών ζήτησε «από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να αναθεωρήσει τη στάση της, να διαβουλευθεί με τις ενώσεις και τους εργαζόμενους», διαμηνύοντας πως θα σταθεί στο πλευρό των τελευταίων.

Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι συγκάλεσαν συνέλευση στα γραφεία της εφημερίδας. «Μόλις μας ανακοινώθηκε ότι με απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, κλείνει απο αύριο το καθημερινό φύλλο της “Αυγής”. Ως εκ τούτου, καλούμε συνέλευση σήμερα στις 7μ.μ. στα γραφεία της εφημερίδας, προκειμένου να οργανώσουμε τη συλλογική μας αντίδραση. Στη συνέλευση θα συμμετάσχουν και εκπρόσωποι των σωματείων μας», αναφέρεται στο κάλεσμα τους για τη συνέλευση.

Τι λέει το ΔΣ της «Αυγής»

«Στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο, την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας “Η Αυγή” με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας “avgi.gr”

Σημειώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια, σε συνάρτηση και της επικρατούσας κατάστασης στα έντυπα Μέσα, οι πωλήσεις της καθημερινής έντυπης έκδοσης σ΄ όλη τη χώρα δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 750 φύλλα ημερησίως.

Το διοικητικό συμβούλιο θα παρουσιάσει το πλάνο του για τον εκσυγχρονισμό του Μέσου και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Καλούμε τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες που αποτελούν διαχρονικά τη δύναμη της εφημερίδας, να τη στηρίξουν και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αθήνα, 25/06/2024».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...