294
Τα πανάκριβα, συλλεκτικά κρασιά Pomerol έχουν την τιμητική τους στην κάβα του αστέρα του σινεμά Αλέν Ντελόν | REUTERS/Charles Platiau

Κλέφτες «σομελιέ» βούτηξαν κρασιά αξίας 600.000 ευρώ

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2019, 14:30
Τα πανάκριβα, συλλεκτικά κρασιά Pomerol έχουν την τιμητική τους στην κάβα του αστέρα του σινεμά Αλέν Ντελόν
|REUTERS/Charles Platiau

Κλέφτες «σομελιέ» βούτηξαν κρασιά αξίας 600.000 ευρώ

Protagon Team Protagon Team 3 Ιουλίου 2019, 14:30

Ποιoς είπε ότι οι κλέφτες δεν έχουν γούστο;

Αναυδοι έμειναν οι υπάλληλοι του βραβευμένου με δύο αστέρια Michelen εστιατορίου Maison Rostang, στο Παρίσι, όταν συνειδητοποίησαν ότι το κελάρι με τα σπουδαία συλλεκτικά κρασιά είχε υποστεί διάρρηξη.

Η «έφοδος» σύμφωνα με τους λονδρέζικους Times πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής. Το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν σε εξέλιξη εργασίες ανακαίνισης στο κελάρι του εστιατορίου, κάτι που οι κλέφτες φαίνεται να γνώριζαν.

Τα «διαβασμένα» μέλη της συμμορίας, θυμίζοντας έμπειρους δοκιμαστές κρασιού, αφαίρεσαν με συνοπτικές διαδικασίες από τα ράφια περίπου 200 μπουκάλια Pomerol -από τα πιο ακριβά κρασιά του κόσμου με τιμή μονάδος άνω των 1.000 ευρώ- και στη συνέχεια έγιναν καπνός.

Η λίστα με τις κλεμμένες φιάλες δεν έχει δοθεί ακόμα στην δημοσιότητα. Για την ιστορία, το παλαιότερο μπουκάλι κρασί στο κελάρι του Maison Rostang είναι ένα Château Latour του 1893.

Στην λίστα κρασιών, όπως αναφέρει ο ιστότοπος του εστιατορίου, περιλαμβάνονται φιάλες των λεγόμενων «αριστοκρατικών χρόνων», όπως το 1961, το 1982 ή το 1990.

Τα κρασιά Pomerol της «αριστοκρατικής» χρονιάς 1990 βγαίνουν στο σφυρί (και) σε διαδικτυακές δημοπρασίες. (www.wine-searcher.com)

Μετά τις αλλεπάλληλες λεηλασίες την δεκαετία του 1980 και του 1990, τα πολυτελή εστιατόρια του Παρισιού και οι παραγωγοί με τις «χρυσές» κάβες έχουν επενδύσει σημαντικά ποσά στην ασφάλεια, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν συμβαίνουν και απρόοπτα.

Το 2014 για παράδειγμα, μια συμμορία καταδικάστηκε για την κλοπή κρασιών αξίας ενός εκατομμυρίου ευρώ από αμπελώνες του Μπορντό.

Το εστιατόριο, στην οδό Ρενεκίν, έναν ήσυχο δρόμο κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου, ιδρύθηκε πριν από 40 χρόνια από τον σεφ Μισέλ Ροστάν. Το μενού του εστιατορίου βασίζεται στην παραδοσιακή «αστική» κουζίνα της Γαλλίας.

Μένει να δούμε αν η αστυνομία του Παρισιού θα μπορέσει να εντοπίσει τους κλέφτες, οι οποίοι πάντως μέχρι στιγμής παραμένουν άφαντοι.

Είναι αυτό που λέμε «άντε, και καλά κρασιά».

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...