362
Ο παλιός ροκάς κιθαρίστας Ερικ Κλάπτον | EPA/UWE ANSPACH

«Κλάπτον, παίξε την κιθάρα σου και άσε την πανδημία»

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2021, 19:25
Ο παλιός ροκάς κιθαρίστας Ερικ Κλάπτον
|EPA/UWE ANSPACH

«Κλάπτον, παίξε την κιθάρα σου και άσε την πανδημία»

Protagon Team Protagon Team 23 Ιουλίου 2021, 19:25

«Δεν χρειάζεται να ακούω ακόρντα από τον δρα Φάουτσι, ούτε τον Ερικ Κλάπτον να παρέχει ιατρικές συμβουλές» – αυτή είναι μία από τις ευγενικές αρνητικές απαντήσεις που εισέπραξε ο θρυλίκός κιθαρίστας επειδή άνοιξε το στόμα του όχι για να τραγουδήσει, αλλά για να πει ότι δεν πρόκειται να παίξει μουσική μπροστά σε αμιγές κοινό, δηλαδή μόνο σε κοινό εμβολιασμένων.

Βέβαια, δεν έδωσε ακριβώς «ιατρικές συμβουλές» με αυτήν τη φράση του, ωστόσο δεν γλίτωσε το κράξιμο. Μάλιστα υπήρξαν και σχόλια του τύπου «ουάου, μου αρέσει ο Κλάπτον, αλλά λυπάμαι που ανακαλύπτω ότι είναι τόσο ηλίθιος» (αυτό το έγραψε ο αμερικανός δημοσιολόγος Ιαν Μπρέμερ), ή «ο Ερικ Κλάπτον είναι ηλίθιος» (αυτό το έγραψε η αμερικανίδα ηθοποιός Ελεν Μπάρκιν), και άλλα ανάλογα.

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο κιθαρίστας έχει καταφερθεί εναντίον των lockdown που θέσπισε στη Βρετανία η κυβέρνηση των Τόρις, μάλιστα προ ημερών δήλωσε ότι δεν θα πραγματοποιεί συναυλίες σε αίθουσες στις οποίες η είσοδος επιτρέπεται μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού: «Μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού τη Δευτέρα 19 Ιουλίου, αισθάνομαι υποχρεωμένος να κάνω και τη δική μου ανακοίνωση. Δεν θα παίξω σε καμία σκηνή όπου υπάρχει κοινό αμιγές, ως αποτέλεσμα διάκρισης».

Πρόκειται για ξεκάθαρη δήλωση εναντίον του Μπόρις Τζόνσον η οποία κυκλοφόρησε από την εφαρμογή Telegram μέσω λογαριασμού ενός φίλου του καλλιτέχνη.

Στο ίδιο Μέσο ο Κλάπτον έχει δηλώσει τι τράβηξε ο ίδιος με το εμβόλιο της AstraZeneca: «Πήρα την πρώτη δόση και αμέσως ένιωσα αδιαθεσία και ενοχλήσεις που συνεχίστηκαν επί δεκαήμερο. Κάποτε ανέκαμψα. Με τη δεύτερη δόση φοβόμουν ότι δεν θα μπορούσα να παίξω για το υπόλοιπο της ζωής μου». Κατόπιν, τον περασμένο Δεκέμβριο, έγραψε μαζί με τον Βαν Μόρισον ένα τραγούδι εναντίον των lockdown.

Ενας στίχος του είναι χαρακτηριστικός του πνεύματος που το διέπει: «Θέλετε να είστε ελεύθερος άνθρωπος ή σκλάβος;» Εν ολίγοις, οι θέσεις του Κλάπτον είναι σαφείς καθώς και οι απαντήσεις που έδωσαν διάφοροι, γνωστοί και άγνωστοι, στην τελευταία δήλωσή του.

Αλλα σχόλια εναντίον του Κλάπτον: ο ιαπωνικής καταγωγής αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Τακέι, που στα νιάτα του είχε γίνει γνωστός από το τηλεοπτικό σίριαλ «Star Trek», είπε ότι οι συναυλίες του Κλάπτον είναι «ρουλέτα κορονοϊού, και όπου καθίσει το μπαλάκι», ενώ άλλοι «αναρωτήθηκαν» τι φοβάται από το εμβόλιο κάποιος που υπήρξε χρήστης ηρωίνης και αλκοόλ…

Ακολουθήστε το Protagon στο Google News

Διαβάστε ακόμη...

Διαβάστε ακόμη...